Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 8

†

Rekomendowane odpowiedzi

Bywalec
Opublikowano

Witajcie, opłaca się instalować Windows 8 Release Preview? Można na nim spokojnie funkcjonować/grać?

Opublikowano

Jest szybszy od 7, ale ma chu*** interfejs który wygląda jak z telefonu dotykowego strasznie to wkurza, ale chyba się przyzwyczaisz

1372333810-U137250.jpg

Bywalec
Opublikowano

Jest szybszy od 7, ale ma chu*** interfejs który wygląda jak z telefonu dotykowego strasznie to wkurza, ale chyba się przyzwyczaisz

Kafelki można wyłączyć. Ale i tak mi się to podoba ;s.

Opublikowano

Ja tam mam zainstalowany windows 7 i 8, przy włączaniu komputera wybieram na którym chce działać :) I wszystko ładnie działa, na windows 8 komputer włącza sie do stanu gotowości w jakieś 13 sekund , 8 jest strasznie szybka i intuicyjna to kwestia 2 dni na przyzwyczajenie sie do niego.

Opublikowano

Używałem na początku jak wyszedł ;p moim zdaniem do kitu z interfejsu nawet, jeżeli masz spolszczenie to i tak guzik zrobisz;D poza tym nie ma jeszcze wszystkich programów zgodnych z tym systemem mi np. nie czytało sterów od kart sieciowych ;D. Co do uruchamiania to mi się wydaje że on na hibernacji pracuję ^^

limbo-spider-800x100.jpg

Opublikowano

Jak Kaśka już pisała. Posiadam go od ok. miesiąca (oryginalny; Win8 Pro).

• Kilka rzeczy na nim nie działa min. Wolf Team, TS, Minecraft (da się odpalić, ale trzeba mooocno pogrzebać).
  • Ja przeszedłem na niego z XP i powiem, że na nim mam 15-30 więcej fpsów (LoL). Tworzenie sieci - utrudnili (w XP było łatwiej, nie wiem jak w 7).
  • W oryginalnym nie da się włączyć zwykłego menu start (miałem chwilowo wersję Developer P. i tam się dało wyłączyć - ok. pół roku temu przez jakiśtydzień.). Trzeba pozostać przy kafelkach (da się przyzwyczaić).
  • Ciężko się nauczyć interfejsu (w 3 rogach są jakieś gówna typu: otwarte aplikacje - górny lewy; kafelki - lewy dolny; wszelkie ustawienia w tym wyłączanie komputera - prawy górny).
  • System nawet szybki w porównaniu do XP. Włącza się max 20-30sek(!!) i jest już gotowy do pracy! Problem z bazą sterowników (nie bd. tejże bazy do oficjalnej premiery).
  • Co tu jeszcze... Panel z aplikacjami - masakra, ciężko coś znaleźć...

Jeżeli ktoś posiada XP to polecam. Z 7 nie wiem, gdyż nie posiadałem (jedynie w gimnazjum; w techbazie w każdej pracowni już Win8 a w tych starszych XP)

Licencje do Win8 mam dzięki programowi w naszej szkole z Microsoftem - w dniu premiery bd. update do tej wersji pudełkowej

W razie pytań zapraszam na PW lub piszcie w tym temacie. Postaram się na wszystko odpowiedzieć

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Wątpię, że tak tanio. Win7 Home kosztuje ok. 300zł a aktualizacja do Win8 za 69zł.

Opublikowano

A żeś mu podał to jest tylko upgrade z 7.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Dokładnie. Upgrade home jest za 69zł. Pro za tyle, ile napisałeś. Prawdopodobna pudełkowa cena 400-450zł za wersję home (info z jakiejś strony TI)

Opublikowano

Jak Kaśka już pisała. Posiadam go od ok. miesiąca (oryginalny; Win8 Pro).

• Kilka rzeczy na nim nie działa min. Wolf Team, TS, Minecraft (da się odpalić, ale trzeba mooocno pogrzebać).
  • Ja przeszedłem na niego z XP i powiem, że na nim mam 15-30 więcej fpsów (LoL). Tworzenie sieci - utrudnili (w XP było łatwiej, nie wiem jak w 7).
  • W oryginalnym nie da się włączyć zwykłego menu start (miałem chwilowo wersję Developer P. i tam się dało wyłączyć - ok. pół roku temu przez jakiśtydzień.). Trzeba pozostać przy kafelkach (da się przyzwyczaić).
  • Ciężko się nauczyć interfejsu (w 3 rogach są jakieś gówna typu: otwarte aplikacje - górny lewy; kafelki - lewy dolny; wszelkie ustawienia w tym wyłączanie komputera - prawy górny).
  • System nawet szybki w porównaniu do XP. Włącza się max 20-30sek(!!) i jest już gotowy do pracy! Problem z bazą sterowników (nie bd. tejże bazy do oficjalnej premiery).
  • Co tu jeszcze... Panel z aplikacjami - masakra, ciężko coś znaleźć...

Jeżeli ktoś posiada XP to polecam. Z 7 nie wiem, gdyż nie posiadałem (jedynie w gimnazjum; w techbazie w każdej pracowni już Win8 a w tych starszych XP)

Licencje do Win8 mam dzięki programowi w naszej szkole z Microsoftem - w dniu premiery bd. update do tej wersji pudełkowej

W razie pytań zapraszam na PW lub piszcie w tym temacie. Postaram się na wszystko odpowiedzieć

#1 Problemów nie miałem, chociaż Kies nie działa od Developer Preview

orpw.png

#2 W CS mam FPS więcej niż w 7 o +- 50, jednak nadal sporo mniej w porównaniu do XP

#3 Wyszukiwarka w Metro jest o wiele lepsza, do reszty służy przypinanie ikon do paska

#4 Jedziesz myszką w lewy róg - możesz sprawdzić, czy doszły maile, lub kontynuować grę w Fruit Ninja, pojedziesz w prawy róg możesz wyłączyć PC

dlzk.png

dbhh.png

#5 30 sekund to kawał czasu w porównaniu do startu u mnie

#6 Który panel?

Opublikowano

Metro UI -> PPM -> Wszystkie aplikacje

#3 Wyszukiwarka w Metro jest o wiele lepsza, do reszty służy przypinanie ikon do paska

#4 Jedziesz myszką w lewy róg - możesz sprawdzić, czy doszły maile, lub kontynuować grę w Fruit Ninja, pojedziesz w prawy róg możesz wyłączyć PC

dlzk.png

dbhh.png

#5 30 sekund to kawał czasu w porównaniu do startu u mnie

3. To jest + Metro UI

4. Wiem, wiem ;p

5. 20sek to taka maksymalna (średnio 15sek). Wiem, że u niektórych się włącza 30sek, więc też dopisałem

Są widoczne zmiany patrząc wersję DP a wersję "oficjalną" Pro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...