Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedz] BlockZ [MineZ]Post apokaliptyczny serwer Zombie.

GMugenGM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Bez owijania w bawełnę chciałbym zapowiedzieć serwer BlockZ.

Czym jest BlockZ ? - Jest to Post apokaliptyczny serwer minecrafta , wzorowany na serialu The Walking Dead czy też dodatkowi do Arma II "DayZ".

O co chodzi na serwerze ? - Głównie o przetrwanie i nie danie się zjeść.

Na czym polega serwer ? - Zaczynamy w ludzkiej bazie gdzie jesteśmy bezpieczni , znajduje się tam Depozyt (Miejsce gdzie możemy składować ekwipunek) , Norki (Mieszkania dla 1/6 osób , Pchli targ graczy , Sklep Mysliwego , Kowal i Szpital. (Oczywiście wszystko zostanie zmienione , nazwy i inne są tylko na próbę.)

Co mamy robić dalej ? - Wyjść na powierzchnie. Na zewnątrz roi się od Zombie , więc na początku musimy ich unikać , gdyż są super szybkie i super silne.

Wyjście na powierzchnię... ale co dalej ? - Głównym celem tego serwera jest explorowanie świata i szukanie opuszczonych domów , wiosek , budynków itp.

W wyżej opisanych budynkach możemy znaleźć skrzynię z nagrodami lub pułapkę. W każdej z skrzyń są przydatne przedmioty i stare zwoje / księgi które zostały napisane przez poprzednich ocalałych.Przedmioty w skrzyniach odnawiają się co kilka minut - to znaczy że jeżeli skrzynia jest pusta wystarczy poczekać kilka minut aż przedmioty się odnowią.

Zdobyłem przedmioty i co dalej ? - Najlepiej udać się do bazy ludzkiej , sprzedać niepotrzebne przedmioty i wykupić depozyt w którym możemy przechować część naszego ekwipunku , gdyż jeżeli umrzemy nasza postac zamienia się w zombie a my tracimy nasze przedmioty . Możemy je odzyskać poprzez zabijanie właściwego zombie (naszej postaci) .

20 lvl na start ? - Jest to w pewnym rodzaju pasek nawodnienia. Spada nam on podczas grania , a napełniamy go butelką z wodą . Gdy spadnie nam do 0 umieramy.

W grze możemy także kupić Norkę w której może mieszkać do 6 osób . (Mamy możliwość mieszkania razem z kolegami).

Gdy stajemy się bogatsi mamy możliwość stworzenia własnej bazy . - Własna działka do której gracze mogą przychodzić , kupować , sprzedawać i zamieszkać.

Świat serwera BlockZ . - Na początek planujemy 1000x1000 kratek na wyspie gdzie woda zmieniła się w lawę.

Z każdym tygodniem świat powiększałby się o nowe miejsca do explorowania , schronienia i inne. (Wszystko zależy od budowniczych).

Więcej opcji wkrótce.

Co potrzeba do startu:

Budowniczych.

Dodatkowych administratorów.

Czasu .

Pomysłów na budynki.

Zamienienia wody w lawę.

Poszukujemy :

Budowniczych

Moderatorów

Administratorów

Architektów

Podanie na admina zostało usunięte.

Moderator może awansować na admina po okresie próbnym lub jakimś szczególnym czynem.

Podania proszę składać na GG: 4797803 lub pod tematem

Wzór na Budowniczych :

Czas który możemy poświęcić:

Mikrofon/skype/teamspeak3:

Budowle jakie umiemy:

Wzór na moderatorów:

Doświadczenie:

Coś o sobie:

Dlaczego u nas:

Wzór na Administratora - Tylko poprzez awans z moderatora.

Wzór na Architekta:

Doświadczenie:

Coś o sobie:

Ile budowniczych potrzebujesz do teamu:

Styl/Prace:

Postęp : (screeny opis)

Wkrótce!

Propozycje:

Dodanie broni - Ak47 itp ( Tylko w specjalnych skrzyniach)

Dodanie misji - Misje które otrzymujemy u burmistrza miasta typu " Przynieś wodę" , "Zabij zombie".

Kontakt:4797803 GG

Administracja:

Nimfek121-Właściciel , Pomysłodawca

Wolne

Wolne

Wolne

Każda pomoc na serwerze będzie nagradzana w grze.

Zapraszam do komentowania , pisania własnych propozycji i opini :).

Opublikowano

Czas który możemy poświęcić: Całkiem Długo

Mikrofon/skype/teamspeak3:Tak

Budowle jakie umiemy:Nie mam żadnych screenów budowli ale mogę na serwie pokazać co umiem

Proszę o kontakt na skype rychu1244...

graphic.png

Opublikowano

Wzór na Administratorów:

Czas który możemy poświęcić: Ja moge poswiecic codziennie 5h :D

Mikrofon/skype/teamspeak3: wszystko ;)

Doświadczenie: Duze ... gralem kiedys duzo na MineZ i duzo razy bylem adminem/modem takze mialem swoj serwer ... dedyk kiedys.

Coś o sobie: Witam, mam na imie Bartek mieszkam w Sosnowcu nagrywam filmy na yt czasami ... mam 620+ widzow no i co by jeszcze pisal... jestem mily, pomocny ;)

Dlaczego u nas : Poniewaz chce wam pomoc rozbudowac serwer ... lubie takie serwery i lubie innym pomagac ogarniam range mod/adm ...

Prosze o pozytywne rozpatrzenie tego zgloszenia! prosze o napisanie na pw.

Opublikowano

Przepraszam ale skoro

trzeba Zamienienic wody w lawę.

to skad wezniemy

20 lvl na start ? - Jest to w pewnym rodzaju pasek nawodnienia. Spada nam on podczas grania , a napełniamy go butelką z wodą . Gdy spadnie nam do 0 umieramy.

20141229160810uid1.gif

Opublikowano

Grałem na MineZ już raz , więc wiem , naprawdę trudno przeżyć. W każdym razie lepiej nie enchantować ^^

@2up podaj swoją nazwe na YT

Opublikowano

@2up Na start dostajesz 1 buteleczke , potem znajdujesz przedmioty które możesz sprzedać i za to kupujesz wode... xD

Zgłosił bym się na Budowniczego , ale nie mam zadnych Screenów a w takie budynki tajemnicze to moge budować

Jeszcze czy to będzie serwer Mineshafter - bo jeśli tak to nie pogram ;(

1feo74.jpg

By Labqin[*]

Opublikowano

Podanie na moderatora:

Czas który możemy poświęcić:4-8 godz. na dzień

Mikrofon/skype/teamspeak3:Mam

Doświadczenie:1,7 lat grania w minecraft a od 0 do 10 : 8,5

Coś o sobie:Jestem miły pomocny i znam bardzo dużo komend (nie wyzywam innych)

byłem adminem na 2 serwerach i moderatorem na 1 :)

Dlaczego u nas:Bo chciał bym się sprawdzić na serwerze podobnym do DayZ

Opublikowano

Więc tak.

Pomysł z zamienieniem wody w lawę jest dobry ponieważ będzie to wielka wyspa z której nie da się uciec. (Podobnie do serialu Zagubieni)

Co do wody to rozważam 2 pomysły.

1. Woda jako waluta handlowa - Wodą handlujemy z graczami.

2. Jezioro koło głównej bazy ludzi i zbiornik wody do każdej bazy kupionej przez gracza.

Synekk - Możesz zgłaszać się na budowniczego :) Własnie to jest najbardziej potrzebna ranga na tą chwile. Serwer będzie non-premium / premium , więc spokojnie będziesz mógł grać.

Odpowiedzi na podania:

Majak - Aktualnie mało mnie to zachęciło , gdyż nie dowiedziałem się z tego nic. Na razie jesteś na liście rezerwowej.

Bartusxx9 - Jestem na tak , lecz doszedłem do wniosku że podania będą tylko na Moderatora i awans na Administratora.

Więc mogę zaproponować ci moderatora. Ps: Moglibyśmy liczyć na filmik z serwera ? ;) ( Podaj kanał na yt).

Arturwitczak - ''Doświadczenie:1,7 lat grania w minecraft a od 0 do 10 : 8,5" ?? Nie rozumiem.

"Coś o sobie:Jestem miły pomocny i znam bardzo dużo komend (nie wyzywam innych)

byłem adminem na 2 serwerach i moderatorem na 1 :)" - Nie wyzywasz innych ? To raczej powinno być oczywiste. Udowodnić trzeba czynami nie słowami.

Dlaczego u nas:Bo chciał bym się sprawdzić na serwerze podobnym do DayZ - Coś więcej. Nasz serwer nie jest tylko do "Zaliczenia" jako moderator.

Przykro mi

Odrzucam.

Opublikowano

Mi to w niczym nie przypomina TWD serialu ani gry. Jak na to patrzę to mi to bardziej na RPG wygląda, niż na role-play czy survival. Będę zaglądał co jakiś czas, a jeśli się odpowiednio zmieni może bym zagrał. Ale szacun dla twórcy, tego typu serwa trudno postawić i prowadzić, już byłem na jednym który chodził ze dwa miesiące, był świetny ale nagle twórcy odechciało się widocznie tego ogarniać.

Wejdź, narysuj coś! - http://weavesilk.com/

Opublikowano

@up

Mógłbyś dać propozycje aby serwer przypominał serial :).

Gdyby ktoś miał mapę prawie flat tzn : Mapka prawie płaska, ale nie zupełnie ( podobna do mapki MineZ).

Proszę o odpowiedź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...