Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Medyk czy Szturmowiec?

a.silva97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak dla mnie lepszy jest medyk bo może się leczyć ale to zależy od ciebie. Jak masz już dobrą broń dla medyka to graj nim. Musiał byś tyle samo wydać na szturmowca że by ci się dobrze grało.

Opublikowano

szturmowiec tez kosi ma ammo unlimited może wysadzać z c4 można dać umiejki w heli i kosić na omanie wszytko zależy tylko od chęci :D

POMOGŁEM DAJ LUBIĘ TO:D

ab0bc93176c28908944588b712d630d4593d8605.png

Opublikowano

Medyk:

[+]:

-masa ammo, grad pocisków na zaskoczonego wroga :)

-apteczki

-defibrylator (punkty są :D)

-leczenie graczy nabija punkty :P

[+/-]:

-celność (zależy czy masz celownik oraz od samej broni)

[-]:

-bezbronny na pojazdy

-z efektem zaskoczenia nawet on nie ma szans

Szturmowiec:

[+]:

-możnaby określić to nieskończoną ilością ammo

-kozackie bronie typu AEK (np. zawalisty pakiecik Karkand)

-niezła siła ognia

-nie jest taki bezbronny na pojazdy jeśli ma C4, ale to dopiero od 12 lvla ;/

[+/-]:

-zależność od broni (polecam AEK-a)

[-]:

-przed 12lvlem każdy pojazd może być poważnym zagrożeniem

-brak dobrej broni odbija się na punktach ;x

Mam nadzieję że pomogłem.

Nick: headshotman1997

Snajper :P

Zapraszajcie do znajomych ludziska! :D

Opublikowano

Każda klasa jest dobra, o ile potrafi się nią grać. Medyk to bardziej klasa wsparcia, natomiast szturmowiec do ataku w pierwszej linii. Musisz samemu się zdecydować, nikt ci nie powie, gdyż każdy ma swój sposób gry.

y526IOx.jpg

Opublikowano

zalezy od twojego stylu gry. MOJ kolega gra szturmem ale uwielbia gre z emocjami i zawsze zapieprza na przod wszedzie jest pierwszy i jest w tym naprawde dobry. Ja za to gram zawiadowca lubie sie gdzies schowac na gorce jakis czujniczek czasami med wpadnie co nieco rzuci oslaniam innych i lubie bardzo takie chowanie i byc takim kameleonem ;) wszystko zalezy od twojego styli gry i skilla ;p pozdro

To nie boli DAJ likeee

Opublikowano

BOSHE przestańcie pisać w każdym podobnym temacie do tego ( medyk czy sniper? ) (assult czy enginier?) pisać teksty * każda klasa dobra ale trza umieć nią grać.... nie wiem jak was ale mnnie takie teksty już irytują .....

co do tematu

graj klasą którą ci się najfajniej gra .... możesz mieć na medyku zajebisty zestaw broń itp a celować nie umiesz np.... a jak wejdziesz na szturmowca 1 raz to wyniki 3k+.... ja jestem jednak za tym zebyś ćwiczył swoje medyczne umiejętności ;)

ja sobie z sturmowcami z aekami radze nie wiem jak ty ale poprostu m27 po hedach wale na ŚREDNIE dystanse ;)

na dalekie dystanse to medyk lepszy od szturmka :>

deagla nie używaj ..... na bliskie dystanse bez trybu celowania to zjebany on jest...

moje zdanie ;)

YAY

Opublikowano

Zleży czy ofensywnie czy defensywnie

Defensywnie-Szturmowiec

Ofensywnie-Medyk

domineses.jpg

Antix Najlepszy GM MPC

Lord Makin Najlepszy Administrator i opiekun MPC

Opublikowano

szturmowiec tez kosi ma ammo unlimited może wysadzać z c4 można dać umiejki w heli i kosić na omanie wszytko zależy tylko od chęci :D

Latać każda klasa może więc nie ma co tu się zachwalać jak to assault wymiata w heli -,- Wysadzanie z C4... no cóż, daje frajdę ale mi się nigdy nie chce podkładać :/ a co do unlimited ammo to odp. brzmi: tak i nie. Dlaczego? Assault ma mało pojemne magazynki za to ma ich "unlimited". To tak jakby Medyk był nieśmiertelny.

Lepszy medyk możesz nim chociaż ożywić człowieczka i dać sobie apteczki :)

Faktycznie + -,- Defibrylatorem też można zabijać :D a typem od ammo można dawać sobie ammo... WOW

Każda klasa jest dobra, o ile potrafi się nią grać. Medyk to bardziej klasa wsparcia, natomiast szturmowiec do ataku w pierwszej linii. Musisz samemu się zdecydować, nikt ci nie powie, gdyż każdy ma swój sposób gry.

Gdzieś słyszałem ten tekst ale co do tego że assault do pierwszej linii to się nie zgadzam. Każdy może być na 1 linii o ile potrafi grać

Wszystko zależy od Ciebie, tego co lubisz , nikt nie zdecyduje za Ciebie. Wszystkie klasy są dobre, nie ma lepszych czy gorszych.

To też gdzieś słysałem :D

zalezy od twojego stylu gry. MOJ kolega gra szturmem ale uwielbia gre z emocjami i zawsze zapieprza na przod wszedzie jest pierwszy i jest w tym naprawde dobry. Ja za to gram zawiadowca lubie sie gdzies schowac na gorce jakis czujniczek czasami med wpadnie co nieco rzuci oslaniam innych i lubie bardzo takie chowanie i byc takim kameleonem ;) wszystko zalezy od twojego styli gry i skilla ;p pozdro

a MOJ KOLEGA lubi też coś tam z emocjami -,- Ty nie opisuj się cameleonie, mów camper i już. Medyk też może biegać do przodu i może być dobry. a ten czujniczek to wsadź se do dupy

BOSHE przestańcie pisać w każdym podobnym temacie do tego ( medyk czy sniper? ) (assult czy enginier?) pisać teksty * każda klasa dobra ale trza umieć nią grać.... nie wiem jak was ale mnnie takie teksty już irytują .....

co do tematu

graj klasą którą ci się najfajniej gra .... możesz mieć na medyku zajebisty zestaw broń itp a celować nie umiesz np.... a jak wejdziesz na szturmowca 1 raz to wyniki 3k+.... ja jestem jednak za tym zebyś ćwiczył swoje medyczne umiejętności ;)

ja sobie z sturmowcami z aekami radze nie wiem jak ty ale poprostu m27 po hedach wale na ŚREDNIE dystanse ;)

na dalekie dystanse to medyk lepszy od szturmka :>

deagla nie używaj ..... na bliskie dystanse bez trybu celowania to zjebany on jest...

moje zdanie ;)

Medyk tak samo jak Assault dobry na każde dystanse ale trzeba strzelać seriami no i zależy od dodatków i broni.... każdy się tu powtarza bo trzeba przecież nabijać posty. Deagle nie jest zjebany tylko też trzeba tym koksem umieć grać bo nie bez powodu ma taką SIŁĘ!

Zleży czy ofensywnie czy defensywnie

Defensywnie-Szturmowiec

Ofensywnie-Medyk

Hhahahahahaha

Raczej odwrotnie.

hahahahahaha nie no to już w ogóle komedia.... wy myślicie że to BF3 czy co? (sry w BF3 i tak każda klasa jest i ofensywna i defensywna). Od stylu gry zależy czy jesteś defensywny czy ofensywny. Czasami jak gram Medykiem zapieprzam na sam przód pofragować a czasami pomagam przejmować i bronić flagi. Szturmowcem nie lubię grać bo ma dosyć mało ammo a jak mam te 200+ naboji w mojej świni to raz na jakiś czas rzuci ktoś paczkę z ammo i gramy dalej.

Tak jak połowa nabijaczy postów pisała.... ZALEŻY OD STYLU GRY! próbuj te klasy, zobacz se filmiki na necie i już! Jak nie starcza ci 100 (lub 110) hp to bierz medyka i się lecz :D

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Nie ma co się oszukiwać każdą klasą ktoś może być dobry,ale zazwyczaj to medycy to Topowcy ^.^ Medykiem można nieźle szaleć i grać nim na różnie sposoby zaczynając od pierwszego starcia kończąc przy sniperce i ściągać wrogów z dalekich dystansów.Do tego medykiem zajebiście się zabija z defibrylatora jest lepszy niż nóż.Hp masz kiedy tylko pragniesz no i zauważyłem,że przy bieganiu z defibrylatorem szybciej żołnierz nam biegnie.Minus to właśnie ten,że pojazdów nie ma czym rozwalać tylko nieszczęsne granaty pozostają na jakieś nie dobitki przy dużych zniszczeniach pojazdów.Z amunicją nie jest źle :P

Ps.Dopiero zwróciłem,że tamat to odkop.A dużo was tu było to się udzieliłem xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...