Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

craftcik RolePlay 23 slot nowość![Miasto Chińskie][wystartuje o 11!][Dedyk]

patrykgraca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2efnue1.png

Witam chciałbym wam zaprezentować nowy serwer Role Play.

de2zjo.gifAdres IP: f18.owncraft.pl:25002

de2zjo.gifTyp Serwera:Role Play de2zjo.gifForum: Na serwerze

de2zjo.gifPotwory: Tak

de2zjo.gifZwierzeta: Tak

de2zjo.gifPvP: Tak

de2zjo.gifPremium: Nie

de2zjo.gifSloty: 23

de2zjo.gifBiala Lista: Nie

de2zjo.gifNether: Tak

de2zjo.gifMiasto:Chińskie

de2zjo.gifStatus: buddy_online.gif

Serdecznie Zapraszamy tych co lubią Role Play z działkami zabawami itp....

2vtpcsl.png

Mamy na serwerze sporo pluginów spawn jest piękny miasto jest bardzo ładne działki za kase są prace po polsku naprawde serdecznie Zapraszamy tych co lubią spędzać czas w mieście.Nie martwcie się działki można kupić nie potrzebni są już wam admini dzięki pluginowi simple region serwer stanie się o wiele lepszy na serwerze będzie można spotkać mobarene i inne atrakcje gdy na serwerze będzie 16 graczy rozpocznie się event który będzie robiony przez administratora eventów jest sporo dlatego można wygrać na nich atrakcyjne przedmioty jak miecz diaxowy i inne na serwerze można będzie zobaczyć też kręgielnie na której będzie można grać.Więc Zapraszamy.

Team craftcik

29gc4dz.jpg

Opublikowano

Kurde juz 11:15 a serv nie działa !@!@

Pewnie zadziała jutro -.-

Kurde niech sie włączy szybko!

Bo mi sie nudzi!

A na normalnym Worldzie mi sie nudzi jeszcze bardziej!@ :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

Opublikowano

urwę sie łeb ogarnijcie sie kurde to nie RP nie znacie sie RP to klimat jakiś OOC IC kurde ludzie zamknijcie to i idzcie sie uczyć RP ja na 100% nie zagram na pseudolu

Opublikowano

Kurde juz 11:15 a serv nie działa !@!@

Pewnie zadziała jutro -.-

Kurde niech sie włączy szybko!

Bo mi sie nudzi!

A na normalnym Worldzie mi sie nudzi jeszcze bardziej!@ :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

Zagdzam sie z twoimi Myslami : )

Opublikowano

Zacznijmy od tego co to jest RP. Nie. To nie są klasy. To nie są firmy. To się nie tyczy pluginów, RP można postawić nawet używając jedynie pluginu do chatu.

RP to odgrywanie ról, a RPG to gra w odgrywanie ról. Tak to można ująć.

Dzisiaj mnie cholera wzięła, kiedy patrzyłem na super RP z firmami i działkami. To zwykły FreeBuild. Gracze tam próbowali mnie przekonać, iż RP to gra w prawdziwe życie. Celnie, ale źle to rozumieją. Otóż, skoro jest to prawdziwe życie, twoja postać nie wie, co to realny świat, nie zna imienia/nicku gracza, dopóki się tego w jakiś sposób nie dowie w świecie gry.

OOC i IC. Out Of Character i In Character. Te dwa pojęcia są niezwykle ważne. Tak samo jak MetaGamming i PowerGamming.

OOC - to, co się dzieje poza grą. O tym twoja postać NIE WIE i nie ma prawa WIEDZIEĆ.

IC - to, co się dzieje w grze. Twoja postać o tym wie, jeśli ktoś jej powiedział, była świadkiem etc.

MetaGamming - wykorzystywania informacji zdobytych OOC w IC. NIEDOPUSZCZALNE.

PowerGamming - wymszanie akcji RP, np. zmuszanie graczy do śmierci. NIEDOPUSZCZALNE.

W RP złodzieje kradną, zakochani spotykają się i chodzą na spacery, wojownicy uczestniczą w bitwach, dzieci bawią się etc.

Teleportacja - tyko, jeśli jest to np. magia w świecie RP. Inaczej psuje to efekt.

Więc jeśli robisz serwer, który uważasz za RP, to przestań. Bo ŻADEN z aktualnych serwerów pseudo RP nie jest RolePlayem.

Proszę ;) przeczytaj to sobie a potem rób serwery "RP " :)

WxLme.png

By. Cristiano

:D

Opublikowano

up@ ja o tym pisałem ja nieogarniam takich dzieci jak chcą Robić RPG (RP) to kurde niech poczytają o tym w googlach albo niech moderatorzy im tematy kasuja za pisanie głupot

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...