Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytania]Jaki język wybrać?

sniezyn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :D

Mam takie pytanko...

Chciałbym zrobić progrem że tak że tu jest przycisk i tam jest i jak klikne tu to sie uruchomi komputer a jak tam to wyłoczem pronJa

Jaki język wybrać do pisania takiego typu programów:

a)Wysyłanie,przesyłanie do/z serwera FTP(ogółem funkcje FTP'owe)

b)Launcher do gry pokazujący w swoim oknie stronę internetową(zdj:[Link w kodzie niżej])oraz po naciśnięciu buttona uruchomi plik .bat

http://sniezyn.y0.pl/public/inne/launcherwww.PNG

z góry dziękuję

PS Tak.Chodzi o minecraft,ale proszę zobaczyć także punkt a)

1323717436-U247153.gif
Opublikowano

AutoIt można zdekompilować i dane FTP ujawnione...

Może skorzystam z C# ;)

@Zimny4Ever

Nie znam języka programowania w polskim :#

Dziękuję wszystkim,przenoszę sie do działu C# a temat można zamknąć ;)

1323717436-U247153.gif
Opublikowano

AutoIt można zdekompilować i dane FTP ujawnione...

Może skorzystam z C# ;)

@Zimny4Ever

Nie znam języka programowania w polskim :#

Dziękuję wszystkim,przenoszę sie do działu C# a temat można zamknąć ;)

jeżeli zamierzasz zhardkodować dane do ftp w programie to zapewniam Cię że w jakimkolwiek języku byś tego nie napisał te dane są do wyciągnięcia, i to w prosty sposób.

Zamykam temat, bo autor nie trzyma poziomu.

....

Polityka forum zakazuję nam zamykać tematy, tylko dlatego, że są na niskim poziomie.

I lold.
Opublikowano

Co wy macie z tym AutoIt? Wystarczy java. Jedna linijka do pobierania pliku z ftp i 5 linii do wyswietlania okna ze strona i 4 linijki wstepu i konoec! Zadnych bibliotek, a wspolpraca od wersji 1.3. Nie wiem, po co AutoIt. Mozna zrobic php+java, aby nie ujawnic danych...

Opublikowano

...Java żre tyle pamięci ile jej się da. Przykładem jest Minecraft. Podejrzewam że jakby Minecrafta napisać w C++ byłby o 10-20% lżejszy dla procka niż aktualnie.

W javie się pisze appsy na telefony czy inne zabawki, ale nie na pecety... przynajmniej ja się do niej nie mogę przekonać :/

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

@up

Gówno prawda, to nie chodzi o język pisania tylko jak się piszę, jak by nie patrzeć każdy język Jest kompilowany do jednego Kodu maszynowego (bajty) a wcześniej do Asm, przez kompilator który dany język tłumaczy na język zrozumiały dla komputera.

w każdy język możesz dekompilować vb, C#, Autoit itp. niektóre łatwiej, niektóre trudniej ale się da.

nie ważne jest w czym piszemy tylko jak piszemy !

ps.

Podawanie danych do ftp nie jest bezpiecznym rozwiązaniem, w jedynym wypadku to swoje kodowanie hasła.

..x..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...