Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PHP/MYSQL + ?

ClassAxion

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Umiem już HTML/CSS/PHP/MYSQL na poziomie Prawie Zaawansowanym i teraz mam pytanie, w jakim języku dałoby się przenieść PHP z MYSQL? Tzn. chce stworzyc Okienko (GUI) i w nim ogólnie grę (Gra nie ma być wyświetlana z WWW) I w tej grze wszystkie info. są pobierane z MYSQL. Gdy nie masz dostępu do Neta to ci się nie loguje itp itd.

W jakim języku da się coś takiego zrobić? I jak język by był dosyć przyjazny i podobny do tych co umiem? Proszę o pomoc!

Opublikowano

Oczywiście polecam ci jave, c++, autoit lub c# (bardzo podobny do javy). Chociaż jak bardzo lubisz php to proszę, cytat z wikipedi :

PHP jest najczęściej stosowany do tworzenia skryptów po stronie serwera WWW, ale może być on również używany do przetwarzania danych z poziomu wiersza poleceń, a nawet do pisania programów pracujących w trybie graficznym (np. za pomocą biblioteki GTK+, używając rozszerzenia PHP-GTK).

//gif w sygnie

Opublikowano

@up Mógłbyś mnie 'wtajemniczyć' w ten cytat?

pl.m.wikipedia.org/wiki/PHP-GTK

Opublikowano

Ok ale raczej z GTK nie skorzystam bo z tego co rozumiem to dzieje się to po stronie serwera czyli nie moge postawić tego na hostingu bo nie udostępniają php.ini... a Localhost mi sie crashuje bo za dużo Apache mialem powgrywane...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...