Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kontra na Teemo AP w 1v1 na Summonerze.

VolimTee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak już sama nazwa wskazuję - chciałbym wiedzieć i byłbym wdzięczny za opisanie kontry na teemo AP, AD również jeśli można.

Grałem dziś z kumplem 1v1 na summoners i na początku luźno szło. Jeden kumpel mi doradził bym wziął anivie, no to wziąłem i jak mówiłem, w fazie początkowej nie miał szans - Było 4:0 dla mnie, niestety po uzbieraniu przez niego już porządnych itemów na speed attack i AP przewaga moja się zmniejszała - spushowałem jedynie wieże przed jego inhibitorem, potem już był on poprostu za szybki, w zwarciu nie miałem szans, gdyż Ult + E zabierał mu ponad pół hp, jednak był za szybki + ignite - jajo rozwalił oczywiscie raz dwa. Tak więc prosiłbym o jakieś rady na temat dobrej kontrującej postaci. Chodzi mi o taką, aby nie dość, że nie miał praktycznie szans w zwarciu to jeszcze by szybko pushowała, domyślam się, że jakiś Caster, ale jaki...Gram w to nie wiele, pojęcie jakieś mam, ale nie aż tak duże by wiedzieć kto kogo kontruje itp. itd. Zwłaszcza, że z AD jest trudno gdyż teemo hita i spieprza i nie da się go dogonić i tak cały czas.

Za pomoc będę bardzo wdzięczny.

P.S - Jeśli ciśnie się jakimś trepom zwyzywanie mnie, że gówno wiem itp. to zamknijcie ryje i spierdalać mi z tego tematu bo nałogowcem nie jestem. Dowartościowujcie się gdzie indziej.

Pozdrawiam.

xnzn.jpg
Opublikowano

teemo to postac typowo chasujaca ciebie do momentu kiedy stracisz na tyle hp zeby zrobic dive pod wieże. najlepiej kontruje sie go czyms z lifesteal/spellvamp ktorych nie dotyczy jego blind ewentualnie nukerem. dobrym pickiem bedzie np. panth, kennen. Inne postacie to wedle uznania ale radze sie kierowac moimi wskazówkami

te sugestie sa dla gier 5 vs 5

Jesli chcesz tylko 1 vs 1 to polecam kog-mawa. ogromny zasieg i slow niszczy taktyke teemo

Opublikowano

jesli solo to WW, early altwe nie bedzie ale tez raczej cie nie pushnie, zacznij z kielichem, potem ostro w resisty dorzuc maleta i skonczy sie tak ze nawet pogon po grzybach nic ci nie zrobi

Opublikowano

@up wlasnie chodzi o ty zeby dac mu przewage w early. jesli teemo kupi frozen mallet to jest koniec dla prawie kazdego melee. a jesli damy teemo tych kilka killow w early to granie w mid i late mija sie z celem.

Opublikowano

Teema kontruje się postaciami jak;

• yorick
  • akali
  • rumble
  • khazix
  • panth
  • vlad

Teema skontrujesz ogólnie walką melee,chodzi mi bardziejo ad melee, lub dobrym cc jak np. akali - odpalasz w, i teemo jest bez szans, masz vamp steala, a teemo Cię nie zobaczy.

@down

Tylko w tym wypadku, fizz jest oczywistą kontrą na fizza. ;)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Mysle ze jax da rade tylko musisz ogarnac jego spelle.Glownym atutem jaxa jest to ze tylko z tego Q teemo dostaniesz dmg ale z auto attacku nic ci nie zrobi a samym Q cie nie zabije rowniez dmg jaxa jest masakryczny na takiego papierka jak teemo.Choc tak jak mowilem na poczatku jaxa trzeba ogarnac a druga moja propozycja moze byc veigar.Jak sie jeszcze na nim zrobi dfg rabadon to teemo pod tankta nawet padnie ;] ale jak dla mnie to takie trololo bo nudna jest gra veigarem tylko okreslone combo nie mozna z nim nic ciekawego zrobic no ale jesli wygrana sie liczy to te postacie ktore ci podalem beda dosc dobre no i najwazniejsze liczy sie tez twoj skil : D

Opublikowano

@up wlasnie chodzi o ty zeby dac mu przewage w early. jesli teemo kupi frozen mallet to jest koniec dla prawie kazdego melee. a jesli damy teemo tych kilka killow w early to granie w mid i late mija sie z celem.

WW od kazdego dostaje baty i nawet fm go w late nie zatrzyma, nie raz wygrywalem nim solo na teemo.

Opublikowano

Teema kontruje się postaciami jak;

• yorick
  • akali
  • rumble
  • khazix
  • panth
  • vlad

Teema skontrujesz ogólnie walką melee, lub dobrym cc jak np. akali - odpalasz w, i teemo jest bez szans, masz vamp steala, a teemo Cię nie zobaczy.

W ostatnim czasie trafiałem na teemo grając fizzem i powiem iż po za kupieniu sheena jadłem teemo niczym miniona. Będąc na topie.

Jeżeli w Twoim temacie znalazła się trafna odpowiedź oznacz ten post klikając "Oznacz jako rozwiązany"

Aby docenić pomoc użytkowników którzy starali się rozwiązać Twój problem kliknij "Lubię to"

Przed założeniem nowego tematu upewnij się że robisz to w "Odpowiednim Dziale"

Opublikowano

Główną kontrą jest Yorick - Jego slow z W + lifesteal z E stanowi postrach. Dodatkowo Q to już 50% HP mniej Teemo.

Dobrą kontrą jest również Jayce, którego nikt nie zauważył. Jest Carry jak i zarówno Melee, pozwala Harashować Teemo do bólu + dodatkowy stun = Kill

Pozdrawiam

q4igqkopia.jpg

League of Legends
-
Premade to droga do zwycięstwa.

Opublikowano

Każdy powiada, że najlepiej jest wybrać Yoric'a. Sprawdzę go na PBE bo póki co brak mi kasy na normalu - 2.3k brakuje ;d

Za dotychczasowe odpowiedzi dziękuje bardzo, jednak czekam na dalsze, jeśli to możliwe ;p

xnzn.jpg
Opublikowano

1v1 weź sobie le blanc, od 6 lvla zjadasz go na combo, ponadto masz troche wiekszy range i silence co nie pozwoli mu rzucic blinda. Z dfg praktycznie nie ma szans zebys przegral. Pusher z lb średni ale jak dobrze zagrasz to powinienes wygrac:p

Gold Member

nvm

Opublikowano

Hmm... Diana, Yorick <3, Irelka, Swain - tylko wes oczyszczenie jako summoner spell.

Pozdrawiam Madziaa

Opublikowano

Ja polecam Katarine albo Jaxa. Katarina ogromne AP i dobre skille na Teemo. Jax ma skilla na ogłuszenie i jest to czas na zabicie. Osobiście polecam duet Jax i Katarina, wtedy teemo z jakims innym bohaterem niema szans!

OobLowoO_eune_238_1_logo.png

Opublikowano

Po prostu wybierz jakiegokolwiek ap nukera, ewentualnie Talona i powinieneś wygrać bez problemowo :D możesz go również spróbować Mordekaiserem, mało tego że morde jest świetnym championem na 1v1 to dodatkowo jak złapiesz teemosa na ulta będziesz miał bardzo szybki push.

Gold Member

nvm

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

A ja oświadczam, że morgana mogła by być świetną kontrą na teemo ap. Świetna tarcza, do tego Paszcze Malmourtiusa( nie wiem jak to się pisze) no i może ci na skoczyć. Reszta full ap. Robisz miazgę, wchodzisz odpalasz tarcze>ulti >stun> kill. Jeśli jednak zostanie ci mniej hp, to paszcza ci pomoże :) Pozdrawiam.

Szukam skryptu do bola który pomoże wyjść z brązu dla free userów.

Opublikowano

Wow, nawet sam nie zauważyłem :P Patrz na daty, nie odświeżamy tematów starszych niż 30 dni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...