Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd przy starcie komputera -"Czarny Ekran,Migająca Dioda"

Michios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie tak jak w temacie,czego może to być przyczyna.Migająca dioda monitora i poza tym nic

Płyta główna nie wiem

Procek 2x2,8 Pentium

DDR 1 1 GB

Dysk 120 i 80GB Sata

Zasilacz 350wat

Karta graficzna 32 MB i Zintegrowana

ten sam problem miałem z prockiem 2x2,8 pentium IV plyta Intela i tymi samymi podzespołami oprócz DDr2 były 2GB ; /

sygna.png

Opublikowano

jak wyżej, coś ci nawaliło: zasilacz, płyta, pamięć, grafika, procesor, monitor... do wyboru, do koloru, znajdź co i naprawiaj

p.s. w wypadku KAŻDEJ z tych usterek miga dioda monitora albo i nie miga, albo mignie i nie miga , albo mignie i świeci nawet, albo... nieważne to już zalezy od monitora co robi dioda czyli wielkie g... dostaliśmy jako informacje ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

No więc tak dysk odłończyłem tak samo CD i Stacje dyskietek, do płyty jest podłończony jedynie zasilacz.Kości ram ? Wątpie w innym kompie działają,zasilacz ? no nie wiem jakoś działa,a może płyta główna ? tylko odrazu by dwie nie działały ?

sygna.png

Opublikowano

dobrze jak byś mógł zrobić diagnostyke systemu ale z twojej wersji wynika że nie można. jeśli masz dobrego kolegę który mógł by ci pomóc to bym ci radził pokoleji do drugiego kompa ( kolegi kompa) przekładać części i sprawdzić co może robić błąd ale też podłączyć twój dysk do kolegi kompa i zrobić diagnostykę może to być wina systemu

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...