Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nissan Skyline R34 GT-R - rejestracja w Polsce

michalubc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie - z racji tego iż chciałbym spełnić swoje marzenie, mam pytanie odnośnie rejestracji R34 w Polsce.

Zacznę od problemu.

W Klubie Nissana mówiono mi że jest to nie możliwe lecz usłyszałem że w Polsce, a nawet w mojej miejscowości jeździ R34 lecz w żaden sposób nie mogę się skontaktować się z tym człowiekiem, i w tym momencie kieruje pytanie do Was, czy jest możliwość zarejestrowania w Polsce Skyline R34 ? Problem tkwi w tym że kierownica jest po złej stronie, lecz obiecałem sobie że spełnię marzenie.

Jeżeli macie jakiekolwiek pomysły, lub możecie pomóc prosiłbym bardzo.

KOSZTY SIĘ NIE LICZĄ

PS. Mam na oku tego,

http://classifieds.pistonheads.com/classifieds/used-cars/nissan/skyline-r34/r34-gtr-v-spec/471499

lecz jest to wersja V-Spec a takiej nie chcę.

Szukam z silnikiem RB26DETT twin-turbo, jeżeli owe ogłoszenie znajdziecie również zamieszczajcie w tym temacie.

Jeżeli macie pomysły lub możecie pomóc w jakikolwiek sposób, proszę o udzielanie się :)

Pozdrawiam wszystkich.

Opublikowano

Puki co nie można ,ale Unia Europejska na Polskę miała nałożyć zajebiste kary za to więc chyba to się zmieni ponieważ wszędzie w Europie można rejestrować samochody z kierownicą po prawej stronie

Ale możesz przerobić ją żeby miała kierownice po lewej oczywiście będzie pewnie to kosztowne

Opublikowano

Glinko333 - Rozmawiałem z ludźmi od Nismo, powiedzieli że mogą mi to zrobić... lecz cena wyniesie prawie że tyle co drugi Skyline, pieniądze nie grają roli przy spełnianiu marzeń lecz to byłby naprawdę ogromny koszt, jeżeli prawo się nie zmieni, będę zmuszony do przerobienia.

Ale dziękuję za informacje Glinka, akurat o tej karze nie słyszałem.

Czekam na dalsze wypowiedzi, mam nadzieje że równie kompetentne jak Glinka333 :)

Pozdrawiam.

@EDIT - z tym człowiekiem próbuje się skontaktować lecz zero odzewu.

http://www.racingforum.pl/index.php?showtopic=67539&st=0

@EDIT2 - inaczej, kontakt był z człowiekiem lecz... pomimo spraw prywatnych nie doszliśmy do poważnej wymiany zdań i zakończyło się to nie dobrze.. stąd ten temat..

Czekam na odpowiedzi ;)

Opublikowano

Nie przerabiaj. Bodajże w sierpniu tego roku Ministerstwo Transportu postanowili poinformowac nas o nowych przepisach. Lecz trzeba czekać..

Nowe przepisy dopuszczą możliwość zarejestrowania samochodu z kierownicą po prawej stronie, ale tylko w przypadku aut osobowych oraz o tych specjalnym znaczeniu dla gospodarki (np. śmieciarek, aut czyszczących drogi czy samochodowych żurawi).

Warunkiem wydania dowodu rejestracyjnego i tablic będzie jednak to, by światła zewnętrzne i lusterka były dostosowane do ruchu prawostronnego. Trzeba to będzie potwierdzić podczas badań technicznych wykonywanych przed pierwszą rejestracją pojazdu.

Najgorsze jest to iż trzeba czekać kilka miesiecy, nie wiadomo dokładnie ile... Ale przynajmniej coś sie dzieje w tej Polsce.

Poczytaj sobie o tym.

Opublikowano

Przełożenie kierownicy, desek, kabli i zegarów kosztuje około 3tyś, mój kolega przerabiał ostatnio.

tylko nie rób tego w serwisie tylko u mechanika kolegi Twojego ojca :D

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Przełożenie kierownicy, desek, kabli i zegarów kosztuje około 3tyś, mój kolega przerabiał ostatnio.

tylko nie rób tego w serwisie tylko u mechanika kolegi Twojego ojca :D

Oczywiście że będzie to robione przez ludzi którzy znają się na rzeczy. Lecz jeżeli prawda jest taka że w sierpniu będzie można zarejestrowac Brytysza to raczej się wstrzymam choc to dla Mnie trudne.

Dziękuję za odpowiedzi, każda wiedza się przyda i na przyszlosc i na teraźniejszosc.

Pozdrawiam i lajkuję !

Opublikowano

Oczywiście że będzie to robione przez ludzi którzy znają się na rzeczy. Lecz jeżeli prawda jest taka że w sierpniu będzie można zarejestrowac Brytysza to raczej się wstrzymam choc to dla Mnie trudne.

Dziękuję za odpowiedzi, każda wiedza się przyda i na przyszlosc i na teraźniejszosc.

Pozdrawiam i lajkuję !

Ale i tak lepiej przerobić bo jazda z kierownica po prawej stronie nie będzie w naszych warunkach łatwa.Przy mocy tej maszyny to już wcale nie będzie to wygodne i fajne ;)

Opublikowano

Zle zrozumiałes :D W sierpniu tego roku politycy postanowili ze taka ustawa wejdzie w zycie tylko jeszcze nie wiadomo kiedy . Ponoc nastapi to w przeciagu kilku miesiecy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...