Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jax . Irelia

RuSt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oba Champy mocne , nie jestem w stanie określić.

Myślę że jax będzie się lepiej spisywał przy odpowiednim Buildzie.

KANAŁ YOUTUBE KLIK W OBRAZEK

Opublikowano

Jax jest świetny jeśli się nafeeduje i gracze grają TP. solo jest mierny. do tego ma świetne skille ogłuszające i spowalniające :)

Opublikowano

Na Late Game Jax jest lepszy. Ja zawsze mam nim na początku jakieś 0-3, a potem 20-5.

A jeszcze jak dobrego builda masz to przeciwnicy nie mają szans jak użyjesz skilli z W i Q.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

jax ma dmg w late którego irelia która jest bardziej tankowata nie da rady odeprzeć , chociaż z dobrym life stealem ...

kwestia też umiejętności i najważniejszego czyli wykorzystania wszystkie co dostępne do jak najskuteczniejszego zabicia przeciwnika w sumie to właśnie jest doświadczenie ... never mind ...

NJxbd4x.png

Opublikowano

Obydwie postacie potrafią niszczyć late .

Irelia łapie kilka killi w Early i mecz kończy ze statami 16,0,20 i 300 cs np Irelia lekkim feadem zaczyna siepać już w early aż do late

Jax zaczyna w late po prostu zabijać :)

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Jax posiada zdecydowanie lepsze late. Możesz stunować całą piątke, a irelia ma możliwość tylko jednego, do tego jej ult dużo nie bije.

Jeżeli grasz z jaxem, to sam zobaczysz że sam może carrować gry. Ma dmg, ma cc, ma stuna, czego chcieć więcej w late.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Bywalec
Opublikowano

Jax ma mocniejsze skille, jak masz dobrego builda to w jungle możesz pójśc, wyskakujesz z krzaków stunujesz wszytkich i dedasz ich ;). Przykład postaci taniej a dobrej.

5jJNSGS.png

Opublikowano

Oboje są świetni, jednak Irelia to raczej midgame, ew. wczesne late, Jax z każdą minutą gry jest coraz groźniejszy :) ale mniej więcej są porównywalni według mnie.

Gold Member

nvm

Opublikowano

Jax rządzi. Fajny pasyw w ulti, jak walisz miniony to masz przy dobrym buildzie 1.8 prędkości ataku i 200 obrażeń co 3 ciosy :D

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Jax, jest bardzo łatwą postacią do gry, jak i do tego, aby nim wycarrować, wystarczy, że inicjujesz, wbijasz się skokiem i ze stunem, dalej twój team, kilka fargów, i yup. Irelia, ma doskoki, a w late robi bum jak Jax, ale Jax jest moim zdaniem bardziej skuteczny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...