Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Częstotliwość dropienia przedmiotów

NewL0TH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Czy częstotliwość dropu zwiększa się przy zmianie z darmówki na premium? (orange box)

2.Czy limit dropu jest zdjęty?

3.Jaki jest procent szansy na drop czapki?

4.Ile w ciągu tygodnia idle'owania moze dropnac przedmiotów?

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

crysis2l.jpg

,,If we don't end war, war will end us"-H.G Wells

Opublikowano

1.Drop jest taki samo, nie zważając na premium czy f2p.

2.Nie jest.

3."3% z groszami".

4.6-12 + skrzynki (skrzynki nie naliczają się do dropu).

Opublikowano

1. Nie

2. Z tego co wiem żadnego limitu nie ma.

3. Bardzo małe, ja grając dokładnie 126h dropnąłem tylko 1 czapkę.

4. Podobno między 10-20. Jeszcze zależy czy grasz na początku czy już trochę grasz. Ja na samym początku co 20 min. item a w ciągu tygodnia miałem już chyba z 30 ale przez pół miesiąca nic nie dropiło. Lekka lipa.

I takie coś od de mnie. Item powinien dropić niezależnie co 1,5h.

Opublikowano

1.Nie

2.Nie

3.Non premium 2% premium 4%

4.od 6-18

Napisałeś, że częstotliwość dropu z premium i darmówki się nie zmienia, a potem piszesz, że premium ma większe szanse na drop czapki, nie rozumiem twojej logiki. (Tak w ogóle to czy masz premium czy nie to nie ma znaczenia, czapki lecą normalnie )

1308908520-U361982.jpg
Opublikowano

Napisałeś, że częstotliwość dropu z premium i darmówki się nie zmienia, a potem piszesz, że premium ma większe szanse na drop czapki, nie rozumiem twojej logiki. (Tak w ogóle to czy masz premium czy nie to nie ma znaczenia, czapki lecą normalnie )

Tak właściwie użytkownicy free to play nie mają szans na drop czapki, szansa na jej wypadniecie dla premuim to wydaje mi się 0,5 do 1% a ilość dropu w tygodniu (Od czwartku 1:00 naszego czasu) to 5-12 przedmiotów (sumuje się z niewykorzystanym dropem z zeszłego tygodnia) która jest nie zmienna dla premium jak i dla free to play.

@Down

Niestety Free to play nie może otrzymać czapek z randomowego dropu, narzędzia i drwiny to nie czapki...

@2Down

Gibus i inne darmowe/achivementowe czapki to nie drop...

Opublikowano

Czapki dropią wszystkim, zarówno f2p jak i premium. A ja mam przy okazji wrażenie, że f2p ma nawet lepszy drop.

@up a skąd wiesz, że on mówi o gibusach? o.O

0eab14ddf550.png

Opublikowano

Mam takie same wrażenie jak dosking. Gdy nie miałem premium w ciągu coś koło 200godzin dropły mi 2 czapki teraz mam przegrane na koncie premium następne 200 godzin i ani 1 czapka mi nie dropła.

Dankan6_eune_102_1_text.png

Opublikowano

1. Nie

2. Z tego co wiem żadnego limitu nie ma.

3. Bardzo małe, ja grając dokładnie 126h dropnąłem tylko 1 czapkę.

4. Podobno między 10-20. Jeszcze zależy czy grasz na początku czy już trochę grasz. Ja na samym początku co 20 min. item a w ciągu tygodnia miałem już chyba z 30 ale przez pół miesiąca nic nie dropiło. Lekka lipa.

I takie coś od de mnie. Item powinien dropić niezależnie co 1,5h.

Powiem ci że miałeś szczęście bo na jednym z kont dropła mi czapka dopiero po 569h :/

Znikną mi kiedyś te punkty ostrzeżeń ? :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...