Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Domena-VPS

KomandosekPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy jest taka możliwość, że naprzykład mam sobie wykupioną subdomenę powiedzmy: test.xaa.pl

I np. robie coś tam z DNS'ami na VPS i mam domenke do podpiecia na tą test.xaa.pl i zmieni się na test.pl? Wiem, że takie coś jest bo znajomy tak zrobił .

Opublikowano

mało masz tematów? :

http://www.google.pl/search?q=podpinanie+domeny+na+vps&oq=podpinanie+domeny+na+vps&sugexp=chrome,mod=0&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Opublikowano

Ale nie chodzi o to...

Słuchaj...

Mam strone na xaa.pl

Jej link to

test.xaa.pl

no i np. mam vps i tam chce se zrobic .pl

zeby z tego test.xaa.pl przenosilo na .pl w vpsie

Opublikowano

Wiem, jest do wyboru kupno, ale taki typ, se postawił i strone i domene na dedyku, i mówił coś o rekordzie A i mogę mieć własny adres .pl

Ewentualnie jak takiego czegoś nie ma to za tydzień zamówię se pl za 20zł przelew, dobra cena?

Opublikowano

Mógłbyś nam wytłumaczyć, czy zakupiłeś w pakiecie domenę z dedykiem? Jeżeli nie, to nie da się zrobić tak, aby z xaa.pl zrobić .pl za pomocą dedyka, czy tam VPS. To jest technicznie niemożliwe ;-)

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Ehh.

Jeżeli masz wykupioną domenę edytujesz jej rekord A na ip VPSa, dzięki czemu test.pl == VPS.IP.

Opublikowano

nw. czy tak się da! ale pod domene sposobem ip podepnij vps'a a dns'ami hosting www.

edit1: kup domene oddzielnie a nie na vps! to 10-20zł za pierwszy rok to nie jest jakiś majątek no nie?

edit2: polecam ci kupić tu domene:

http://home.pl/domeny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...