Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto?

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O LOL! Nigdy nie sądziłem że to napisze, ale chce mi się w coś grać - pomyślałem, że zagram w LOL'a. Potrzebna mi wasza pomoc .

1. Warto grać?
  2. Proszę o rady, co na początek?
  3. Gdzie się rejestrować?
  4. Jak się w to gra? Jakiś tutorial dla newbie.
  5. Słowniczek gracza? Znam tylko fidowanie, midowanie, dżungle, wieże jakąś i q xD

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Warto grać,bardzo wciąga nie poddawaj sie jak ci nie będzie szło.

Zagraj 2 tuty na początek,na botach też troche,potem normale a ja kbędziesz mieć 30 lvl i pewność że już więcej ogarniasz rankedy.Oglądaj też streamy,zaawsze coś podłapiesz.

Rejestrujesz się tu : https://signup.leagu...pl/signup/index

(Polecam serwer West).

MINION - jednostka sojusznicza / przeciwnika, sterowana przez komputer, którą na pole bitwy wypuszcza główna baza.

SUPERMINION - potężna jednostka sojusznicza / przeciwnika, sterowana przez komputer, którą na pole bitwy wypuszcza główna baza,po zniszczeniu w przeciwnej bazie Inhibitora.

INHIBITOR - strategiczny budynek w bazie, każda drużyna posiada 3 Inhibitory. Po zniszczeniu Inhibitora u rywala, nasza baza przez jakiś czas będzie wysyłała do walki superminiony, które swoją siłą nie ustępują zwykłym bohaterom.

CD - CoolDown, czas jaki musi upłynąć, aby ponownie móc użyć danej umiejętności.

LAN / LANE - ścieżka / alejka, po której podążaja miniony. Rozróżniamy 3 ścieżki: TOP, MID, BOTTOM.

TOP - lewy górny fragment mapy, w którym krzyżują się dwie wrogie ścieżki.

MID / MIDDLE - środek mapy, w którym krzyżują się dwie wrogie ścieżki.

BOT / BOTTOM - prawy dolny fragment mapy, w którym krzyżują się dwie wrogie ścieżki.

BARON / NASHOR - najsilniejszy boss na mapie, który pojawia się w ok. 20 minucie gry. Zabicie go daje całej drużynie na kilka minut buffa do dmg i regeneracji życia. Często przechyla szalę zwycięstwa na korzyść drużyny, jednocześnie często osoby walczące z Baronem wpadają w pułapkę przeciwnika, będąc łatwym celem dla przeciwnej drużyny.

MIA lub SS- Missing In Action - określenie, jeżeli jakiś summoner przeciwnika zniknie z mapy. Np. MIA BOT oznacza, że w dolnej strefie zniknęli przeciwnicy. Powinien to być dla nas alarm, że być może idą z dołu na środek/górę w celu grupowego ataku na czyjąś postać. Jest to ważny komunikat, nie każdy może cały czas oglądać minimapę. Nie uwzględniając Team Speaka, najlepiej napisać mia i kliknąć 2-3 razy na minimapie pokazując gdzie prawdopodobnie poszli wrogowie.

RE - określenie, jeżeli po niedawnym MIA, rywale wrócili na swoje miejsce (stan alarmowy wyłączony:)

CARE / BRB - potoczne określenie, jężeli ktoś, z kim akurat jesteś w parze na LANIE potrzebuje pójść do sklepu kupic itemy lub zregenerować życie. Wtedy na twoje barki spada obrona Twojej strefy, zanim nie wróci partner.

JUNGLE / JUGGLE / JUNGLOWAĆ / CREEPOWAĆ - określenie, jeżeli przeciwna postać nie walczy na LANIE, tylko chodzi po mapie, zabijąc creepy. Najczęsciej takimi postaciami są Warwick i Shaco. W takim przypadku należy ciągle się mieć na baczności, bo nigdy nie wiemy kiedy z nienacka zaatakuje nas rywal, posiadając stuna (Warwick) czy niewidzialność (Shaco).

FEEDER - osoba często umierająca, osobą słabo grająca; osoba która "karmi" rywala (ginąc zapewnia rywalowi przypływ gotówki; jest to jedna z najmocniejszych obelg w grze

FEED / FEEDOWANIE - "karmienie" przeciwnika,poprzez częste umieranie

FEEDED / NAFEEDOWANI / NAFEEDOWANY - określenie dla bohatera, który został "nakarmiony" (zdobył dużo fragów) i dzięki zakupionym itemom jest bardzo silny w tej rozgrywce

GANG / GANK - atakowanie przeciwnika z zaskoczenia, z wykorzystaniem przewagi liczebnej (np. 1vs3)

FARM / FARMIENIE - zabijania minion'ow dla expa i golda

CREEP / CREEPS - różne, neutralne moby na mapie, które można pokonać dla expa, golda lub buffów.

HARRAS / HARRASMENT - nękanie, czyli przeszkadzanie przeciwnikom w zabijaniu minionów

QUITTER / LEAVER / KITTER - osoba opuszczająca rozgrywkę przed jej zakończeniem

B - back, nakazanie teamowi wycofanie się

ULTI / ULTIMATE - najlepszy skill postaci, dostępny od 6 poziomu; niektórzy używają nazwy ULTRA

(Wszystkiego nie pamiętałem więc się internetem wspomogłem :D).

Jak pomogłem możesz dac like ;P.

Opublikowano

Na początek Tryndmere - bardzo łatwy,tylko aa i leży gość.

Master Yi - Na małym lvl jak sie go pod glass canona zbuduje to robi pogrom :P.

Ashe - Bardzo łatwa a przy tym przyjemna.

Kolejne skróty:

AA-Auto Attack.

Lasthit-jak creep ma bardzo mało hp dobijasz go.

Opublikowano

Na poczatek cos 'prostego'

Ashe, Ryze, Warwick

Pozniej sam zaczniesz sie odnajdywac, dobierac sobie championow

Opublikowano

1. Lol. Gdyby nie bylo warto to by nikt nie gral. Moim zdaniem gra jest epicka.

2. Po zalogowaniu sie masz tutoriale. Graj, a wszystkiego sam sie dowiesz.

3. Na stronie lola *-*

4. 2^

5. Masz w spisie poradnikow

;)

Opublikowano

Opisz na jakiej postaci ci się to dzieje, będzie łatwiej zdiagnozować problem.

Nie wiem, może nie trafiasz skillami, a masz duży regen many/masz sorake za supporta i ci odnawia mane

Opublikowano

1. 3miesiące temu odpowiedziałem bym Ci, że nie. Dziś - wielkie tak ^^

2. Graj łatwymi postaciami. Osobićie się uczyłem na Ashe, Warwicku i Fiddlesticku ;)

3. Na stronie *.leagueoflegends.com *- serwer

4. Samouczek, gra ze znajomymi na botach

5. Podał kolega wyżej ;)

KASIA WŁAŹ NA GG ALBO NIE WŁAŹ. IDĘ NA LOLA

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Czemu jak gram na botach i używam skili to nie przeciwnikowi nie spada HP a mi mana w ogóle nie schodzi?

Dzieję się tak w każdej grze? Może być to bug, lub jednokrotna sytuacja.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Otwieram. Mam pytanie. Czemu jak gram na botach i używam skili to nie przeciwnikowi nie spada HP a mi mana w ogóle nie schodzi?

Może grasz postacią bez many typu katarina,regnar,trynda a skill to nie atak?

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

Dzieję się tak w każdej grze? Może być to bug, lub jednokrotna sytuacja.

W dwóch grach na botach mi się tak działo. Grałem fidlestickiem czy jakoś tak i rozwijałem skile. Klikam np. E albo W i mam obszar zaznaczam na bota i nic..

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Może zdarzyć się tak [nie wiem czy to działa na fiddlu, ale na masterze, katarinie tak] że jeśli uderzysz powiedzmy tym swoim krukiem w miniona, a zanim kruk doleci minion zdechnie, nie uderzy go, ale cooldown i tak jest...

Opublikowano

Kiedy klikasz np Q to wychodzi ci np takie kółeczko , to jest zasięg twojego skila , kiedy chcesz go użyc po prostu naciskasz na przeciwnika , i po sprawie :)

Pozdro

TW9yZWxvdnlfX19ldXdfX18zNDVfX19OVUxMX19fNF9fXzEwMF9fX1dITy5wbmdfX181X19fMV9fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png
Opublikowano

Mogleś tego uzyc poprzez wcisniecie D lub F. Moze masz cos zle w ustawieniach wiec kliknij esc w grze i zmajdz cos o klawiszach i kliknij reset i ok. Potem spróbuj.

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...