Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik] Brak cienia

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie masz cienia w hl2? Gra wygląda tak

http://imageshack.us.../31/wiatoz.png/? To już nie problem!

Wystarczy że zrobisz następujące rzeczy (będę to aktualizował):

Sposób pierwszy:

Otwórz konsolę (~) (jeśli się nie da włączyć włącz ją w opcjach) i wpisz "sv_cheats 1" oraz "mat_fullbright 1 lub 0". Wtedy cień powinien wrócić na swoje miejsce. Pamiętaj by ponownie wpisać sv_cheats 0 gdyż wtedy nie będziesz zdobywał osiągnięć!

Sposób drugi:

Wejdz w ustawienia grafiki, zaawansowane oraz High Dynamic Range daj na "pełne".

P.S

Jeśli żaden sposób nie działa prawdopodobnie twoja karta graficzna tego nieogarnia.

Opublikowano

Trochę dziwny ten poradnik, wiadomo, że opcje cienia(Shaders) włącza się w Opcjach ;).

Za chęci lajk.

91041133664860587265.png
Created by

Opublikowano

Zaprzeczasz sam sobie ;).

Tego nie ma w opcjach...

Sposób drugi:

Wejdz w ustawienia grafiki, zaawansowane oraz High Dynamic Range daj na "pełne".

91041133664860587265.png
Created by

Opublikowano

Kurde.. Właśnie mi się tak ostatnio zaczęło dziać i nie wiedziałem o co chodzi z tym.

Dzięki, pomogłeś mi, bo kilka dni się z tym męczyłem. ;)

btw. to za każdym razem trzeba tak włączać to mat_fullbright 1 lub 0 ? Czy to na stałe już ?

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Nie wiem. Ja to mam od kupna orange box i mat fullbright nie działało ale jak dałem te hdr na największe to się jakby ogarnęło. Jak coś znajdę to dodam.

P.S

Spróbuj w cfg dodać.

Opublikowano

Nie wiem. Ja to mam od kupna orange box i mat fullbright nie działało ale jak dałem te hdr na największe to się jakby ogarnęło. Jak coś znajdę to dodam.

P.S

Spróbuj w cfg dodać.

Dobra ogarnąłem i pobawiłem się.

mat_fullbright 0 - wyłącza to takie pojaśnienie i wtedy jest dobrze.

mat_fullbright 1 - włącza tą jasność i jest źle. :/

Jak na razie jest gitara i nie ma tego problemu. W razie czego dodałem też do config.cfg. ;)

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Taka informacja mała. Nie zawsze to działa bo mi to się psuje od rozdziału Black Mesa East i trwa do rozdziału Pierwszy Antyobywatel i tam ta komenda nie działa. Więc nie zawsze to działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...