Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Serwer pod silnik

Adam1360

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc.. Czy jest jakiś tani VPS aby można było postawić na nim serwer?

Jak szukałem czegoś na necie to znajdywałem takie nie za bardzo tanie.

A w reklamach serwerów jest niby podany Ram i procek serwera i na różnych serwerowniach to nie jest za tanio.

Na prawdę ludzie płacą tyle za głupiego Vps'a pod serwer plemion? Nie mając z tego żadnego zysku?

Opublikowano

Może

http://biznes-host.pl/

Mnie się wydaje że tu jest dość tanio, zresztą sam miałem u nich VPSa

Jeżeli w Twoim temacie znalazła się trafna odpowiedź oznacz ten post klikając "Oznacz jako rozwiązany"

Aby docenić pomoc użytkowników którzy starali się rozwiązać Twój problem kliknij "Lubię to"

Przed założeniem nowego tematu upewnij się że robisz to w "Odpowiednim Dziale"

Opublikowano

Szczerze Ci powiem, że tani VPS o niskich parametrach się nie zda. Silnik nie jest rozkodowany, a co za tym idzie nie można wykonać optymalizacji pod względem własny potrzeb. Zapytania generowane są przez długo okres czasu (dużo zapytań do MySQL), co przekłada się na obciążenie procesora, przy większym ruchu, a w efekcie do przeciążenia i wyłączenia się, np. serwera mysql czy serwer apache (można użyć innego programu jednakże to nie zda egzaminu, gdyż po dupie dostaje MySQL). Szykuję obecnie serwer, który mam nadzieje przebije pozostałe privy, jednakże z braku czasu przedłuża się to w czasie.

Zdobądź nowe itemy siedząc tylko na serwerze :)

b_350_20_5A6C3E_383F2D_D2E1B5_2E3226.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...