Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Działania Anty Hakerskie

com

Rekomendowane odpowiedzi

Pasjonat
Opublikowano

Dla waszej wiadomości.

Strona z hackami G*N została shackowana przez WHAG.

W pierwszej kolejności strona ne**on za publikacje oprogramowania hakerskiego do gry warrock została zamknięta po wysłaniu pisma przez FBI do firmy hostującej tą stronę a następnie twórca został wezwany na sprawę w której staną prawnicy z firmy K2/G1 a więc życzmy szczęścia dla twórcy strony ne**on.

Możemy się spodziewać dalszych działań ze strony K2/G1 DE miejmy nadzieję że w następnej kolejności nie stanie MPC Forum!

To jest ukryta treść, proszę

Proszę o poważne komentarze co o tym myślicie.

Dział warrock ponieważ strony są zamykane przez umieszczanie na nich nielegalnych oprogramowań do gry warrock.

Opublikowano

szkoda, moze omina mpc forum bo tu nie tylko o hakach jest mowa ale również o całej grze.

zj3dzk0nia-1.png

Nie hakujcie na POLAND idźcie na GERMANY

Pomogłem???? Daj 5!!!

Opublikowano

Nie interesuja ich takie strony jak Mpc, bo Mpc zadna wielka wytwornia cheatow nie jest. Biora na celownik bardziej strony, gdzie sprzedawane sa vip cheaty, jest udostepnionych wiele kodow zrodlowych, tak ze zrobienie czita jest blahostka, a przede wszystkim strony, ktore sa miedzynarodowe (jezyk angielski).

Nie sadze, aby nawet wiedzieli o istnieniu mpcforum :).

Opublikowano

wszystko się zgadza ale im chodzi głównie o strony na których są vip-y a tylko dla tego że ktoś czerpie z tego tytułu korzyści materialne i takim łatwiej jest wytoczyć proces

... jestem jaki jestem - piszę jak piszę - mam gdzieś 5* - nie lubisz mnie to twój problem - jesteś nieudacznikiem wyżyj się i daj mi negatywa ...

GM cieszysz się z 5% - najpierw przeczytaj czym jest spam a potem nagradzaj bucu jeden

Opublikowano

ale publiczne hacki nie przynoszą żadnych korzyści materialnych - wykorzystują tylko niechlujstwo programistów K2/G1

dodam jeszcze że zgodnie z poglądami doktryny, jeżeli sprawca wykorzystuje błąd programisty i wchodzi do systemu przez “dziurę” w konfiguracji lub oprogramowaniu systemowym po to, by uzyskać znajdującą się w systemie informację, to nie można mu przypisać usiłowania przestępstwa ... głównie chodzi tu o łamanie zabezpieczeń których tak naprawdę WR nie ma!

a dziur w grze War Rock nie brakuje - nawet na oficjalnej stronie K2/G1 wyjaśnia dla czego jest problem z cheaterami (bo nie nazywajmy się hackerami), tym samym jakby się przyznała do tego!

a tu cytat z postu jednego z adminów G1

Dlaczego w WarRock-u są hakerzy?

WR był zakodowany przez koreańską firmę Dream Execution (DE) i wypuszczony jako Beta około 4 lata temu. DE zamierzało przeznaczyć grę na rynek koreański do momentu gdy inne firmy jak Lievo, Amped i K2 (teraz GamersFirst), kupiły WR. Nie możesz grać w inne wersje gry niż ta oferowana przez G1, chyba że mieszkasz w Korei, Japoni albo Filipinach. Gdy DE kodowało grę, nie spędzili zbyt wiele czasu by gra była wolna od hakerów.

Dlaczego ?

Hakowanie w Korei jest poważnym złamaniem prawa.Gdy ktoś zostaje złapany na hakowaniu w grze, ma to poważne konsekwencje dla tego gracza. Jego karty kredytowe mogą zostać zamrożone i wpisywane jest to do jego osobistych akt kryminalnych albo nawet gorzej. Nie ma u nich różnicy pomiędzy hakowaniem w grze i np. kont bankowych i kradzieży milionów dolarów. Oprócz tego koreańska społecznośc graczy jest bardziej dojrzala i poważna. To wielki dyshonor dla gracza, hakować , czy też robić cokolwiek niezgodnego ze sportowym duchem fair play. Niestety ta sytuacja nie ma odzwierciedlenia w zachodniej cywilizacji, gdzie średnia wieku graczy to 13-18 lat. Są to ludzie łamiący ustanowione zasady.

Wracając do kodowania. W wyniku wyżej wymienionych powodów DE nie zwróciło szczególnej uwagi na wypełnienie "dziur" wewnątrz kodu, co pozwala hakerom je wykorzystywać. Odkąd K2 ( obecnie G1) kupiło licencję WR na zachód, koderzy z DE ciągle probują wypełniać "dziury", by utrudnić hakerom życie. Z każdym następnym patchem, kod jest inny, więc hakerzy muszą updejtować haki by znaleźć inną ścieżkę wewnątrz kodu. To jest powód dla którego mniej hakerów występuje po każdym patchu (przeważnie we czwartek). W zależności od tego jak duży jest patch, updejt haków zajmuje od kilku godzin, do kilku dni. Również Hackshield updejtuje się codziennie (czasem nawet kilkakrotnie na dzien), probując powtrzymać hakerów. Będzie io tym mowa później....

Na koniec dodam że to jest tylko moja opinia więc proszę nie krytykujcie mnie od razu - każdy ma prawo do ... a czas pokaże jak to będzie !

... jestem jaki jestem - piszę jak piszę - mam gdzieś 5* - nie lubisz mnie to twój problem - jesteś nieudacznikiem wyżyj się i daj mi negatywa ...

GM cieszysz się z 5% - najpierw przeczytaj czym jest spam a potem nagradzaj bucu jeden

Pasjonat
Opublikowano
Poza tym kokosz tak zabezpieczył forum, że nawet FBI go nie ruszy :D

uruchom>cmd>tracert mpcforum.pl

M@niek jesteś pro takie to trudne zdobyć tel do firmy która hostuje to forum

To jest ukryta treść, proszę

#topic

Najnowsza informacja

October 30th, 2009 - NO MORE WARROCK HACKS - NAERON QUITS

I regret to announce that I will not offer any WarRock hacks anymore.

K2 complained to my webhoster claiming that I caused harm to their company by destroying their game.

Unfortunately there have indeed been court cases in Germany (the country where I live), where publisher of online games have accused hack developers.

In one of those cases, the court decided to count the release of game hacks as an infringement of competition.

The reason for that was that according to the judges, game hacks would make premium features of such online games less attractive for their customers.

Therefore, the company would lose a lot of money.

Since I do not want to risk anything which might be considered illegal, I came to an agreement with my webhoster by finally deciding not to publish any WarRock hacks in the future.

I really apologise for that but I simply still have my whole life ahead of me (I'm 18 years old and doing my leaving cert at the moment).

Of course, herewith I probably did exactly what K2 wanted to achieve. Shutting down a hack website with as least effort as possible.

But it is also something moral that I decided for myself. I rather want to develop software that only helps people and that becomes popular in a way that nobody else gets harmed.

So I will probably try to get engaged with another type of software development.

But until then my website will be temporarily disabled...

GBN wraca za 2-3 dni.

Wszystkie vipy zostaną zwrócone w odpowiednim czasie bez żadnych strat.

Nowy vip hack pod XP/ Vista/Windows7 zostanie udostępniony gdy strona powróci.

Jak przetłumaczyć na polski? http://translate.google.pl/ Bardziej polecam główkę