Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

najlepszy program do nauki ang

Maczak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odpalasz tibie, jeśli klikniesz myszką dwoma przyciskami naraz na jakiś kwadratowy item to Ci wyświetla nazwę po angielsku, naprawdę dobra rzecz dla początkujących takich jak ty którzy nie wyrabiają z tematem na lekcjach.

Możesz też odpalić jakieś chat'y angielskojęzyczne albo pograć w inne gry MP, nauczysz się skrótów, wyzywania i podstawowych zwrotów. Gdy już to ogarniesz polecam oglądać ulubione przez Cb filmy (lub nie tylko te) po angielsku i z napisami polskimi, tak będziesz sobie przypominał słowa / filmy po polsku z napisami angielskimi (to drugie lepsze do zapamiętania pisownii, a to pierwsze do zadań "ze słuchu" na testach)

A, i to wyżej raczej nie pomoże Ci w regułkach czasów present simple, present continous, present perfect i innych więc no niestety tego będziesz się musiał nauczyć dobitnie z książki albo z wikipedii.

+ Dodam, że sobie nie żartuję, bo w 90% tak się nauczyłem angielskiego, byłem w szkole "do przodu" dzięki temu sposobowi co po prostu skutkowało jednym przedmiotem lekcyjnym mniej do nauki. Jechałem na samych 5-tkach, czasem 4 a czasem się 3 zdarzyła jeśli coś nie podeszło - ale na koniec roku zawsze było 5 :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...