Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Martial Heroes POWRACA

frosti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wielu z was pewnie nie znało tej gry, ale jednak jest garstka prawdziwych fanów tej że gry ,

Na początek chciałbym powiedzieć czym jest Martial Heroes.

Martial Heroes jest grą gatunku MMORPG , ogólnie gra pochodzi od Koreańczyków ,

w 2006/7 ( nie jestem pewien) wystartował Europejski serwer Martial Heroes.

Gra miała swoje świetne lata do roku 2009/10 kiedy własnie serwer zbankrutował i zamkneli serwery.

zostało tylko i wyłącznie grać na koreańskim serwerze, jednak aby mieć tam konto było trzeba się nie lada natrudzić... do tego krzaczki i mała ilość europejczyków nie pomagała graczom z europy ;)

Ale...

Sam parę dni temu dowiedziałem się o pewnym projekcie , który jest w PEŁNI LEGALNY .

Tworzy go kilku fanów Martiala , do oficjalnego startu serwera zostało nie wiele. podejrzewam iż w tym miesiącu już wyjdzie .

Gra jest na etapie dodawania NPC oraz Mobów + jakieś duperele.

Parę zdań na zainteresowanie was :) :

Martial heroes to moja pierwsza gra mmorpg która wspominam wspaniale, niesamowity klimat tej gry ....

Wspólne expienie z gildią to coś niesamowitego w tej grze, w grze jest wiele questów, zbrojii mieczy itp.

Maksymalny poziom w grze jest 160 , dodając to że 50 lvl można wbić w 1 dzień pod warunkiem iż już mamy doświadczenie w grze :)

na 36 poziomie postaci jest misja na frakcje, mamy do wyboru dwie frakcje , Evil ( zła ) oraz Lawful ( dobra ) Jakie ma znaczenie do której frakcji dojdziemy ? już mówię, gdy posiadamy 100pkt. Fame ( sławe która można zdobyć poprzez czysty exp, oraz misje ) możemy dojść do gildii. Są specjalne gildiie dla Dobrych, Oraz Złych. oraz wygląd skilli się różni jeżeli jesteśmy Lawful, efekty skilli są bardziej " przyjazne " a natomiast gdy jesteśmy evil. skille wygladają " złowieszczo " ^^

Na większych lvl można ulepszyć gildiie do takiego poziomu. iż mogą w niej być rownoczesnie dobrzy, jak i zli .

od 54 poziomu, w grze nie możemy już kupic eq. musimy ję wydropić ( czego nie polecam ) albo wytworzyć osobiście, materiały bardzo łatwo zdobyć to kwestia 5 min aby od zera zrobić sobię zbroje na 54 poziom. ( oczywiście do 50 poziomu wszystko kupimy u NPC )

w grze świat jest naprawde otwarty, jest wiele lokacjii, hmm wiele ? W CH*J LOKACJI, do tego wszystkie mogą się pochwalić wielkością :)

w grze wojny gildii wygladają mniej więcej tak że jak znajdziemy osobnika poza miastem z wrogiej gildii, możemy go swobodnie atakować, i nie ma znaczenia czy bije własnie bossa, czy expi :) wojna to wojna.

w grzę są 4 klasy postaci :

1. Wojownik

Charakteryzuje się sporym HP, jak i atakiem :)

posiada bronie :

Scimtar ( miecz ) - bron najlepsza do pvp, exp nią też jest świetny.

Lance ( lansa ) - Lanca to broń do stunowania przeciwników :) do expa tak że jest bardzo dobra, w pvp nadaję sie również jak simi.

Axe ( topór) - Bardziej nastawione na Exp. Skille AoE robią swoje w expie oraz wojnach gildii, jednak w pvp 1 vs 1 nie ma szans z lancą albo simtarem.

2. Mag

Charakteryzuje się tak że sporym hp, jednak mniejszym od wojownika oraz sporą maną, posiada wiele skilli. skille które przywołują potwory ( summony ) oraz skille które tróją ;)

Bronie maga :

1. Glove. - rękawiczki które hmm, są u maga najlepsze do pvp, można otróć, a do expa można przywoływać sobie wspólników ;)

2. Sword - Nie ma co pisać, bron która się nie nadaje do niczego , jeżeli nią grać, to tylko for fun.

3. Fan - wachlarz. dobry do pvp oraz exp. można nim stunować, oraz dobre skille AoE ;)

3. Monk

Charakteryzuje się buffami, które dodają życie oraz atak. monk na wysokim levelu naprawde ma mocnego kopa.

Bronie monka :

Wheel - Koło,Tarcza nie wiem jak to nazwać. ale ta broń jest chyba najlepszą do pvp :), skille są bardzo dobre, buffy na hp i atak robią swoje, a skill od 60 poziomu ( buddong ) którego się ładuję przed pvp. jest naprawde mocny, poniewarz wystarczy aby zabrać przynajmniej połowe hp przeciwnikowi, oraz skill na 100+ lvl, który przez około 8 sekund, leczy HP , sprawia iż monk jest niezniszczalny ;) , ale może się wydawać że monk w tej grze jest " najlepszy " ale wystarczy dobry wojownik czy mag, a monk nie ma szans ;)

4. Assassin

Charakteryzuje się niskim HP, ale co drugi cios to krytyk, heh moze troche przesadziłem :D . ale krytyki dla assasinki są nie nowością ;) ( ta postac jest tylko i wylacznie plci żenskiej )

o since zbyt wiele nie napisze, ale podam tylko i wyłacznie bronie, dlaczego? nigdy nią nie grałem ;)

Claw - Szpony .

Bow - łuk najlepszy do expa.

Dagger - Najlepsze krytyki, ;) najlepsze do pvp.

mam nadzieję że was zaciekawiłem , dołącze tak że pare fajnych filmikow z yt, oraz link do strony ;)

www.globalmartialheroes.com

www.globalmartialheroes.com/forum

http://www.youtube.com/watch?v=a_quaDKUFWw&list=FLm-9gXovHepSz0Z57tVrA8A&feature=mh_lolz <= polecam obejrzec :)

WarRocK Player 

ING : IFCC

POZIOM : +13

KENZO ZE SŁUŻEWCA :) 

Opublikowano

Pod względem broni i profesji gra bardzo podobna do Martial Empires, a właściwie odwrotnie, bo wydaje mi się że Martial Heroes jest starsze, zagram, bo ME mi się bardzo podobało/podoba (właśnie sprawdzam czy gra jeszcze działa, bo ostatnio, czyli jakiś rok temu, miała problemy finansowe). Jak wystartuje ten serwer to sprawdzę :)

Opublikowano

Martial Empires jest grą wzorowaną na Martial Heroes ;) tylko że ME jest niby ładniejsze, o wiele więcej się błyszczy itp. ale wbijesz ten 30 lvl i ci się gra nudzi , gra strasznie monotonna , mało kto tam gra. w Martial Heroes wbijesz porządny poziom i gra ci się nigdzy nie znudzi ^^ tam zawsze masz co robić ;)

Serdecznie zapraszam na forum

www.globalmartialheroes.com/forum

WarRocK Player 

ING : IFCC

POZIOM : +13

KENZO ZE SŁUŻEWCA :) 

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Gra serio warta polecenia ale jedno mi się nie zgadza ... 2006 2007 ? gra wcześniej wyszła na Europe :O

Ja zacząłem grać nie dużo po OBT na Pandorze i grałem do ostatniego dnia :)

Grę skończyłem z 139lvl i nie żałuję , że tyle czasu poświęciłem na tą grę . Grałem w Nią bardzo przyjemnie :)

Ale przejdźmy do tego co BĘDZIE a nie co było !

Martial Heroes powraca . Osobiście uczestniczę w CBT i powiem , że do oficjalnego OBT jest nie dużo . Jest sporo do zrobienia ale Administracja się nie obija :)

Każdemu kto nie grał w tą grę , mogę powiedzieć , że warto :)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Pobieram i mi podczas instalacji wyskakuje błąd gdy jest 10%

Proszę patrzeć na daty i nie odkopywać tematu, w którym od ostatniego postu upłynęło więcej niż 30 dni.

Temat ma już prawie rok.

Utwórz własny temat z tym problemem, ponieważ on nie dotyczy tego tematu.

Zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...