Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Backup Plików

ClassAxion

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam Backup'a który co wyznaczony czas Pakuje 3 Światy i zapisuje na FTP, lecz ja chcę aby jakiś plugin zapisywał mi wyznaczone foldery z pliku Plugins (Np. WorldGuard itp) Tzn. Aby kopiował tylko foldery Pluginów a nie całe pliki Jar. Jeżeli znacie plugin który pakuje/kopiuje cały Folder plugins to podajcie mi go

Ps. Chce abym mógł wyznaczyć czas (co ile) ma robić kopię

Ps2. Serwer mam na Panelu Multicraft

Lecą like!

Opublikowano

WorldSaver, w nim można ustawiać czas co ile ma tworzyć backup. Można ustawić aby pomijał (nie tworzył zapasu) wybrane światy/pluginy.

http://dev.bukkit.org/server-mods/worldsaver/

Wiem niby jest na wersje 1.1, ale ja go mam na serwie na 1.3.2 i działa bez problemu.

600925.png

Sygnatura niezgodna z regulaminem forum 'MPC Forum' rozdział XLVIII pkt. π.

Opublikowano

Są na YT. Ale ten plugin jest bardzo intuicyjny, dasz sobie rade.

600925.png

Opublikowano

Tworzy nowy folder o nazwie backups, który jest na wierzchu.

600925.png

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

a gdzie sa zapisywane pozostale pliki ? mam plugin backup i teraz tak: backup ustawilem sobie na 24 godziny i tworzy kopie do folderu backup calego servera ale jest jeszcze inny zapis tak na "biezonco" zapiujacy pliki ustawilem go ci 1 godzine i teraz moje pytanie gdzie zapisuja sie te pliki? bo tego nie moge znalesc a w razie czego trzeba by przywracac kopie z przed 24 godzin co jest nie oplacalne no chyba ze juz zajdzie taka potrzeba moj server mam na hostingu craftserve.pl

Opublikowano

Ten zapis co 1h to nie jest backup on nie robi nowych folderów, plików. To jest zwykły zapis (tak jak w grach single).

600925.png

Opublikowano

Ten zapis co 1h to nie jest backup on nie robi nowych folderów, plików. To jest zwykły zapis (tak jak w grach single).

wiem ze to nie jest backup ale logiczne jest to ze jesli zepisuje to znaczy ze gdzies te pliki musza byc ? inaczej po co by zapisywal skoro nie mozna by uzywac ich w razie koniecznosci do przywracania np sprzed 2 godzin ?

Opublikowano

wiem ze to nie jest backup ale logiczne jest to ze jesli zepisuje to znaczy ze gdzies te pliki musza byc ? inaczej po co by zapisywal skoro nie mozna by uzywac ich w razie koniecznosci do przywracania np sprzed 2 godzin ?

Z tego się nie przywraca statu serwera. To nadpisuje pliki np. world, zapisuje nowych graczy do mapy itd.

600925.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...