Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AM2 i AM2+ Czyli pytanie o procesor

Snops

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam pytanie czy jak kupie procesor AMD ze złączem AM2+ to czy mi wejdzie na AM2? Płyte glowna mam

Gigabyte S Series GA-M61VME-S2

Ta plyta jest pod procesor AMD z socketem AM2 i jeszcze jedno jak na allegro pisze zlacze AM2+/AM3 to czy mi wejdzie

Opublikowano

Obsługa procesorów AMD Phenom?FX/ AMD Phenom?/ AMD Athlon? 64 FX/AMD Athlon? 64 X2 Dual-Core/AMD Athlon? 64/AMD Sempron? ze złączem AM2+/AM2 trudno poszukać w google? Wejdzie ale podaj nam jeszcze model i moc zasilacza , + karte graficzna ...

ps. po co ci 6 rdzeni? Rdzen to nie wszystko...

6-crop-cr_rrxsqxw.jpg

Opublikowano

zeby podac model to musze go rozkrecic a dzisiaj juz nie mam czasu ale prawdopodobnie jest tam 400W lub 450W a karta graf. wiem ze jest G-forca 512 mb na jutro podam dokladne modele. A jesli wedlug cb ten procesor jest do dupy to moglbys znalesc mi jakis inny? W cenie do 400 zl tylko nowy

PS.

Pisze z laptopa nie z tego kompa

Opublikowano

PingwineQ akurat 1045T to dobry procesor ale zapewne ma zbyt słabą karte graficzną i zasilacz nie ogarnie.

Gdzie napisałem że ten procek jest zły powiedziałem tylko że rdzeń to nie wszystko...

wiesz co , u ciebie raczej przydalo by sie wymienic grafe,zasilacz, płytę główną,ram całość to ok. 600 zł

A teraz jaki masz procesor?

6-crop-cr_rrxsqxw.jpg

Opublikowano

jak widać nawet podstawowych informacji nie potraficie przeczytać na stronie producenta płyty

max Phenom dla tej płyty to X2 albo X3 i żaden wyżej , ostatnia tabela z wersją biosu określa czy można użyć. N/A nie można

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

jak widać nawet podstawowych informacji nie potraficie przeczytać na stronie producenta płyty

max Phenom dla tej płyty to X2 albo X3 i żaden wyżej , ostatnia tabela z wersją biosu określa czy można użyć. N/A nie można

50745fbc683ae.png

6-crop-cr_rrxsqxw.jpg

Opublikowano

Phenom FX ( AM2+ ) to rodzina Phenom x2, x3 i x4 , wszystkie powyżej do niej już nie nalezą

to że pisze nie znaczy że MUSI działać, od tego sa tablice obsługiwanych procesorów by sprawdzić, bo gówniana różnica w dwóch pinach przy procesorach nie pozwoli działać procesorom AM3 na tej płycie

PO TO PRODUCENT PISZE NA SAMYM POCZĄTKU TABLICY : N/A = Not support

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...