Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bakemonogatari

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

BAKEMONOGATARI

25771.jpg

Seria ta przybliża nam życie zwyczajnego, z pozoru, nastolatka (tak tak... wiem, jak każda inna szkolna); ucznia trzeciej klasy liceum, Koyomiego Araragi. Nasz bohater nie wyróżnia się z tłumu rówieśników zasadniczo niczym... jego oceny są raczej słabe, ma normalną rodzinę, mieszka w normalnym domu a jego dzienna rutyna niczym nie różni się od rutyny osób uczęszczających do liceum. Na czym polega jego niezwykłość? No cóż... bardziej jest to niezwykłość jego znajomych niż samego Koyomiego, gdyż w sumie jedyną odstającą od pojęcia "ludzka" cechą Araragiego jest nadnaturalne tempo regeneracji .

Tym co (kto xP) wprawia historię w ruch jest zupełnie inna osoba o zupełnie innej przypadłości, rówieśniczka Araragiego, Senjogahara. Jako osoba arogancka i despotyczna niejednokrotnie doprowadza głównego bohatera do rozstroju nerwowego... Rozmowy do tegoż załamania prowadzące są przekomiczne, choć diablo trudne w odbiorze dla młodego, a nawet nastoletniego widza...

Można obejrzeć na :

http://www.anime-shinden.info/6316-bakemonogatari-online.html

Gatunki : Nadprzyrodzone , Romans , Tajemnice

Ilość odcinków : 15

Rok Wydania : 2009

Moja ocena 10/10 - to anime trzeba zrozumieć i wczuć się w nie

NJxbd4x.png

Opublikowano

Trzeba dodać że anime jest dość nietypowe, i prawie jak z gatunku psychologiczne (albo i może bez tego "prawie jak"). Mnie osobiście się podobało - ciekawy początek, dziwne wątki, dziwni bohaterowie. Zakończenie nie jest zbyt sprecyzowane, więc sięgnąłem po Nisemonogatari gdy były emitowane odcinki (były wtedy 2), o którym dużo nie wiem bo skończyłem na dwóch no i niczego się nie dowiedziałem ;/ Warto obejrzeć Bakemonogatari, ale wielu osobom zapewne nie przypadnie do gustu.

Opublikowano

Tak jak pisałem, niejako "kontynuacja" to Nisemonogatari liczące 11 epizodów, były już chyba wieści o filmie jakimś + napewno zekranizują jeszcze inne części monogatari w niedalekiej przyszłości

Opublikowano

T

Tak jak pisałem, niejako "kontynuacja" to Nisemonogatari liczące 11 epizodów, były już chyba wieści o filmie jakimś + napewno zekranizują jeszcze inne części monogatari w niedalekiej przyszłości

Ta mieli bodajrze w tym roku zekranizować ale przenieśli nie stety termin.

kirito_signature_final_by_trayylolz-d6jp

Opublikowano

lol aż sam powiedziałem jakie słodkie jak to obejrzałem i sobie przypomniałem , tak to z tego anime jak ogarniesz to jest zajebiste po prostu 10/10 kreska , muzyka , postacie , wszystko jest idealne jak dla mnie :D

NJxbd4x.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...