Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Soul Eater

Asparte 

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

7804.jpg

Rok wydania: 2008-2009

Ilość odcinków: 51

Gatunki: Akcja, Przygodowe, Komedia, Fantasy, Shounen, Nadprzyrodzone

Osadzona w szkole Shinigami dla mistrzów broni seria opowiada o przygodach duetu Maki i Soula, próbujących zamienić tego drugiego w Kosę Śmierci, co stanowi najwyższe wyróżnienie dla broni, bowiem Soul jest czowiekiem, który może zamienaić sie broń, której używa Maka. Aby tego dokonać Soul musi zjeść 99 duszy złych ludzi i 1 dusze wiedźmy. Akcja zaczyna się w momencie, gdy Soul zjada 99 złą dusze i zjada dusze wiedźmy, która okazuje się kotem z dużą ilością energii magicznej, przez co duet musi od nowa zacząć zbieranie dusz. Ta produkcja to genialne połaczenie akcji i komedii, przez co momentami ciężko powstrzymać salwy śmiechu. Polecam wszystkim, którzy szukają genialnej komedii z ciekawymi walkami.

Online:

http://www.anime-shinden.info/2010/06/01/soul-eater-online.html

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Trzymała mnie przy tym anime głównie ta nietypowa, fajna kreska jak i gatunek, z początku odrzucały nagromadzone informacje, których nie mogłem pojąć do końca. Czekałem i czekałem, na jakieś zadowalające zakończenie, ale chyba gdzieś po drodze się zgubiłem, bo takiego nie było (zasypali nas fillerami o.O?, bardzo naciągane). Mimo wszystko seria naprawdę wciąga bo jakże inaczej obejrzałbym 51 odcinków gdy dla mnie problemem są serie z 13+. Komedia jakaś zadowalająca nie była pomijając Ekscalibura, który doprowadził mnie do łez ze śmiechu. Od strony muzycznej nie mam zastrzeżeń.

@Edit Down:

Oczywiście, że złapałem, ale w tym momencie najbardziej wyraźnie pamiętam E-x-c-a-l-b-a-r-~! 'a xD

Opublikowano

Co do Excalibura, to scyzoryk otwierał mi się w kieszeni w momencie, gdy pojawiał się ep z jego udziałem. W ostatnich epach upchnęli za dużo, przez co zakończenie wyszło jakieś takie nijakie. Nie mów, że w epie ze sprawdzianem nie złapałeś beki :O

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Nie mogłam tego anime jakoś przetrawić, nie wiem dlaczego. Ogólnie muzyka fajna zwłaszcza op 1, fabuła też niczego sobie, jak i komedia, ale kreska mocno mnie odrzuciła ;/

Poprzestałam na chyba 10 odcinkach i powiedziałam "nie, dziękuje".

Opublikowano

Moje pierwsze anime jakie obejrzałem :D Byłem zachwycony, no ale to co pierwsze zawsze jest najlepsze

Opublikowano

Za te anime wziąłem się gdzieś pare tygodni temu i gdzieś po kilkunastu odcinkach od razu przeszedłem na ostatni odcinek gdyż znudziły mnie monotone walki i słaba grafika.A i mało śmieszne gagi.

kirito_signature_final_by_trayylolz-d6jp

Opublikowano

Nie mogłam tego anime jakoś przetrawić, nie wiem dlaczego. Ogólnie muzyka fajna zwłaszcza op 1, fabuła też niczego sobie, jak i komedia, ale kreska mocno mnie odrzuciła ;/

Poprzestałam na chyba 10 odcinkach i powiedziałam "nie, dziękuje".

identyczna sytuacja u mnie kreska mnie po prostu niszczy ... tak samo nie mogę się przekonać do one piece w którym walki są dość ciekawe

NJxbd4x.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...