Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Accel World

CvS

Rekomendowane odpowiedzi

Weteran
Opublikowano

Accel World

AccelWorld.png

Typ widowni: Shounen

Gatunek: Akcja, Romans, Sci-Fi

Tematyka: Szkolne życie, Wirtualna rzeczywistość

Rok produkcji: 2012

Ograniczenia wiekowe: 13+

Status: Zakończone

W roku 2040, Neuro-synchronizacja, czyli technologia, która pozwala ludziom na manipulowania swoimi pięcioma zmysłami stała się powszechna w miejscach, gdzie tylko można się połączyć z Internetem i wkroczyć do wirtualnego świata. Haruyuki "Haru" Arita to niski, gruby chłopiec, który ma niską samoocenę. Aby uciec od męki prawdziwego życia, loguje się do szkolnej sieci, gdzie sam może pograć w squasha i gdzie zawsze zdobywa najlepszy wynik. Pewnego dnia, Haru przykuwa uwagę wiceprzewodniczącej Rady Studenckiej, Kuroyukihime, która oferuje mu możliwość dołączenie do tajemniczego programu o nazwie Brain Burst, który pozwala osobie na efekt zatrzymania czasu w jej otoczeniu przez "przyśpieszenie" jej fal mózgowych w prawdziwym świecie. Niestety, jest limit. Aby móc więcej razy użyć Brain Burst należy zdobyć specjalne punkty, walcząc z innymi użytkownikami programu. Jednakże, jeżeli użytkownik przegra i straci wszystkie punkty, program Brain Burst usuwa go i jego wspomnienia o programie. Kuroyukihime potrzebuje pomocy Haru, aby osiągnąć 10 poziom i spotkać się z twórcą Brain Burst, a także poznać prawdziwy cel programu. Aby tego dokonać, musi pokonać pięciu użytkowników z 9 poziomem, którzy należą do "Sześciu króli czystej barwy" - liderów sześciu najpotężniejszych frakcji w świecie Brain Burst. W zamian oferuje nie tylko możliwość spłacenia jej, ale też pomoc w walce z jego słabościami.

[/center]

[center]http://www.animezone.pl/odcinki-online_accel-world[/center]

źródło:animezone

graphic.png

Nie otwierać pod żadnym pozorem :D

1358284006-U713459.png

1356566001-U334301.png

by

Opublikowano

Cóż seria powiązana z SAO szczeże powiem moim zdaniem ta seria jest gorsza od SAO może dlatego że tutaj głowny bohater to ciapa w przeciwieństwie niż w SAO.Wątek miłosny jest naprawdę fajnie przedstawiony.Fanservis też jest ok.Walki były zwykle rzmudne i głownie przegadana a tego nie lubię.Jak się mają prać to prać a nie gadać ...

kirito_signature_final_by_trayylolz-d6jp

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Dopracowane anime, pomimo tego że główny bohater w prawdziwym świecie jest słaby, to jego walki w wirtualnej rzeczywistości są ciekawe.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mi się niestety to anime nie spodobało ;_;.

Choć lubię nie codzienną scenerie w anime to mnie akurat znudziło i trochę zawiodło z powodu "urwanej" fabuły.

Jak dla mnie to jest w okolicach 6/10.

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

Niezbyt mnie zaciekawiło - gdy rzuciłem się na to pierwszy raz, a także wtedy gdy powróciłem do tego po kilku miesiącach. Ledwo 6/10, może nawet bardziej 5/10.

Opublikowano

Nudne, nie polecam, bohaterowie strasznie infantylni, kreska nie jest zła, ale fabularnie wszystko sztampowe. Gdy przeczytałem ogólny zarys fabuły spodziewałem się czegoś całkiem dobrego, jednak jak zwykle nie wykorzystany potencjał, tak jak było w SAO.

Pomogę z matematyki, PW.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Anime złe nie jest, dużym plusem jest (przynajmniej jak dla mnie) umiejscowienie akcji w świecie SAO. 

Co prawda walki są przegadane, ale przynajmniej nie ma czegoś w stylu:

- WALKA

- Bohater przegrywa

- Bohater podczas tej samej walki odkrywa słaby punkt swojego nemesis

Jak się ogląda anime raz na ruski rok to ujdzie :D

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

Anime złe nie jest, dużym plusem jest (przynajmniej jak dla mnie) umiejscowienie akcji w świecie SAO. 

Co prawda walki są przegadane, ale przynajmniej nie ma czegoś w stylu:

- WALKA

- Bohater przegrywa

- Bohater podczas tej samej walki odkrywa słaby punkt swojego nemesis

Jak się ogląda anime raz na ruski rok to ujdzie :D

Ale nemesis moze byc tylko jeden dal danego bohatera :O

http://en.wikipedia.org/wiki/Archenemy

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Do połowy serii było SUPER. Naprawdę pochłaniałam odcinki jeden za drugim.
Po tym jak wątek przeistoczył się w typową popierdółkę (wyżywanie się na bohaterze i odwrócenie ról) się wkurzyłam i nie dałam rady oglądnąć tego o końca. 
Więc połowa ma u mnie 9/10
druga połowa to totalne 1/10 (głównie dlatego że łatwo się denerwuje :P )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...