Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]E8 sherman

dragon1107

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma E8 sherman , jest za to M4 sherman , lub M4A2E8 .

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

M4A2E8 to też sherman, tak samo jest nazywany Easy 8, itp co do tego czołgu trzeba się przemęczyć ja nim grałem jak lądowałem na 8 tylko jako dobijacz :) żeby coś expa dostać (tzn ja używałem tej pierwszej wersji, obie wersje są daremne )

W czasie II wojny krążyło powiedzonko co robią 3 shermany jak spotkają tygrysa... uciekają bo tygrys ma przewagę liczebną

Tak mam dysleksje, nie zwalnia to z próby robienia jak najmniejszej ilości błędów

signature.png

Opublikowano

E8 jak pamiętam w przeciwieństwie do E2 nie ma pancerza i trzeba wykorzystywać jej mobilność.

Póki nie wymakujesz działka nie pchaj się na pierwszą linię. Zostań tak bardziej z tyłu.

Jak na razie badaj gąsienice/silnik. To jest najważniejsze w medach ( przynajmniej najważniejsze w E8 )

Musisz czekać na okazję. Zajeżdżać ludzi od tyłu. WYKORZYSTUJ mobilność- jak już mówiłem.

Ja tutaj ci wiedzy nie włożę.. musisz sam poćwiczyć. np. nwm na treningu

( kiedyś jak mnie rozwalili miałem widok na ową E8..i patrzyłem sobie jak gościu sobie nią gra.

Widziałem jak pięknie i bez trudu objeżdżał [nie pamiętam jaki czołg])

UWAGA- moge mylić te czołgi E8 z E2 jak coś to mnie poprawcie

I jak mógłbym opisz mi ten czołg, bo sam już zbadałem Shermanem E8 i E2 i niedługo zamierzam coś kupić.

A nie wiem co- czy pancerz czy mobilność :D

Pozdrawiam!!

@Edit:

teraz tak czytam

@Up:

czy możesz coś więcej napisać o tym powiedzonku :D

Zaciekawiło mnie. Napisz o jakiego dokładnie chodzi Shermana.

x

Opublikowano

No w sumie przy takich kątach 60mm to dość całkiem sporo jak na meda.

( miałem chwilkę czasu sprawdziłem ^_^ )

http://worldoftanks.eu/encyclopedia/vehicles/usa/m4a3e8_sherman/

x

Opublikowano

Easy 8 musi atakować z flanki. Przyzwyczaj się, dużo amerykańskich medów tak ma. Mam perschinga (nie długo, prawie już patton B)) i 180 penetracji pozwala na przebicie tierów do 8 od przodu (wyłączając KV4, nie wiem jak go przebić w każdy możliwy weak spot strzelałem) Ale i tak strzelanie od przodu jest kulawe. Tylko z boku masz przewagę bo od frontu czasem ciężko w weak spot,brzuszek trafić....

Opublikowano

Fajnie że jest taki temat, bo wlasnie na m4 mam 30k expa, i mam zamiar wyda na easy 8, ale jak dodaje go do 8 tierów to nie wiedziałem, muszę się jeszcze zastanowic nad jego kupnem. Graj w miastach jeżeli jest to możliwe, objeżdżaj przeciwników, wal w weakspoty .

Siema, z tej strony Qucheer. ;)

Opublikowano

czy możesz coś więcej napisać o tym powiedzonku :D

Zaciekawiło mnie. Napisz o jakiego dokładnie chodzi Shermana.

Zgaduję że chodziło o zwykłą wersje M4 sherman z 75 mm armatą bo one były najczęściej spotykane jako że USA/UK nie miała na przełomie 42/43 aż prawie pod koniec 43 żadnej poważnej przeciwwagi dla czołgów niemieckich typu Tygrys, panthera

Zresztą czołgi niemieckie były produkowane jako jednostki do walki z innymi czołgami a czołgi zachodnie do wsparcia piechoty inny punkt widzenia i shermany dostawały po dupie. Powiedzonko usłyszałem od znajomego historyka który zajmuje się II wojną

Pozdrawiam

Tak mam dysleksje, nie zwalnia to z próby robienia jak najmniejszej ilości błędów

signature.png

Opublikowano

Powiedzonko narodziło się dobre 40 lat po wojnie.:) I bardziej był to dowcip. Lądowanie w Normandii odbyło się 6 czerwca '44, więc nie wiem o jakich latach '42-'43 mówisz xD

Dalej: Amerykanie używali dział 75mm i 76mm, wariant z działem 76mm zwany był, niespodziewanka, M4A2E8 lub też M4 Sherman (76). Nie zapominajmy także o Shermanie Firefly używanym przez brytyjczyków. To był czołg, który na prawdę był na równym poziomie (a może nawet wyżej) niż Panzer IV. Ogólnie radzę poczytać na ten temat, bo jest on raczej trudniejszy - na prawdę wiele było odmian czołgu Gen. Shermana. To tak z historii:)

A co do tematu: Spróbuj gry w plutonie z kolegą przy TeamSpeaku. To może wam pomóc. Kumpel z ciężkim czołgiem mógłby odwracać uwagę podczas gdy Ty flankowałbyś przeciwnika. Nó, przynajmniej dopóki nie wbiłbyś czołgu na jakiś poziom trzymający normę. Jednak idziesz tak: Gąska -> Silnik -> Działa -> Jeżeli nie masz radia to najlepiej właśnie radio.

Opublikowano

Ulepsz czolg na maxa, dopiero wtedy gra staje sie bardzo fajna. Ten czolg jest strasznie papierowy w przeciwienstwie do E2. E8 jest dla zaawansowanych gracz ktorzy potrafia wykorzystywac jego mobilnosc i zwrotnosc.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

A co do tematu: Spróbuj gry w plutonie z kolegą przy TeamSpeaku. To może wam pomóc. Kumpel z ciężkim czołgiem mógłby odwracać uwagę podczas gdy Ty flankowałbyś przeciwnika.

Pluton zawsze dobry jest :) szczególnie na pewnych daremnych czołgach a poza tym zawsze milej się gra i większa szansa na wygraną/expa a najważniejsze WSPARCIE randomki cię zostawią a kumpel nie

signature.png

Opublikowano

Ok to najpierw kupie silnik potem gąski>wieże>działo to przyzwyczajenie do ruskiego pierdykniecia i niemoge sie do tych dział amerykańskich przyzwyczaić.

Opublikowano

Witam.

Ten czołg ma dwa zasadnicze plusy:

- niskie opuszczanie lufy

- bardzo dobry pancerz przodu wieży. I może nie tyle pancerz co osłonę działa

W związku z tym należy jak najwięcej chować sie za nierównościami, wystawiać jak najmniej wierzy i strzelać. O ile pamiętam dział jest szybkostrzelne wiec krwi można napsuć. Ja bardzo lubiłem ( i nadal lubię) tym czołgiem walczyć.

Pozdrówki

Seba

Opublikowano

@up.

strategia używana na 90% medów xD Ja radzę pamiętać o tym że e2 ma cegłową posturę i łatwo w niego trafić. Lepiej grać w miastach. Strzał, unikasz kontry, i znowu strzelasz.....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...