Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WAŻNE!] Parę słów o hackowaniu gier MMO (Multiplayer)

Phoenix_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym powiedzieć parę słów do osób które chcą hackować gry MMO (Multiplayer) typu Plemiona, Grepolis, Darkorbit, czy inny tego typu syf poprzez Cheat Engine.

Mianowicie: Nie da się.

Gry tego typu można hackować jedynie wizualnie. Czyli jeśli w Cheat Engine "zhackujemy"sobie ileśtam surowców - będzie to widoczne jedynie u nas, po odświeżeniu strony z grą wszystko wróci do normy.

Identycznie możemy sobie poprzez badanie kodu strony zmienić kilka wartości. I to właśnie robi Cheat Engine. Nie działa w samej grze, tylko w przeglądarce.

Jedynym sposobem są boty do tej gry albo włamanie się do bazy danych. Z czego nie do każdej gry są (działające) boty, a włamanie grozi paroma latami za kratkami.

Tak, są wyjątki ale na pewno nie dla gier przeglądarkowych (w większości)

Jedyną możliwą drogą hackowania przez cheatengine takiej gry to wtedy, kiedy gra zapisuje to co chcemy zmienić co określony czas korzystając tylko z pamięci gry lub gdy gra ma luki.

Piszę ten temat żeby zapobiec pisaniu tematów typu "A czy da się hackować plemiona?"

Mam nadzieję że Moderator go podepnie żeby każdy kto tu wejdzie przeczytał ten temat.

Tyle z mojej strony.

Phoenix_PL

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Chciałabym dodać tylko jedną poprawkę "Za to nie idzie się do więzienia , jedynie minimalna kara grzywny jeżeli dane oprogramowanie jest dobrze znane przez reszte userów , ale każdy i tak by z tego korzystał więc wątpię , że ok. milionów ludzi poszło by do więzienia za "Cheat Engine" . ;)

gangnamstylen.jpg

Opublikowano
Opublikowano

W ogole nie rozumie osob ktore twierdza ze da sie Hacknac Pamiec gry Internetowej <_< I se dodac Itemy. Jak by to bylo w pamieci .exe na local. :ninja:

table_name,9,10,11 from information_schema.tables

Opublikowano

to akurat się da jeśli gra ma bugi, a ma praktycznie każda. trzeba wiedzieć jak go wykorzystać i jak użyć właściwie, CE służy bardziej jako analizator a nie sam program do wykonania heatu

niestety bugi w grach sa poprawiane bardzo szybko wiec żywotność ich jest krótka.

wyszukiwaniem ich zajmują sie głownie ludzie zarabiający na grach więc raczej nie publikują od razu swoich odkryć

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Jeśli gra zawiera jakieś szczeliny (Bugi_)To sie da.

Ale jeśli nie ma . To pozdro

Jeśli ci pomogłem możesz dać mi Like !

To mnie zmotywuje do pracy.

Nie prosze cię o tak wiele :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No i dostajsz ode mnie lubię to za to że powiedziałeś tym "ciołkom" (bez obrazy) że nie da się..

Ciągle piszą na ten temat.

Jak chcą coś robić z grami przegladarkowymi i wykorzystywac bledy ktore po drodze wykryja to polecam języki typu sql, ajax, js, php itd.

Opublikowano

Jedynym sposobem są boty do tej gry albo włamanie się do bazy danych. Z czego nie do każdej gry są (działające) boty, a włamanie grozi paroma latami za kratkami.

Uważasz, że osoba która chce hackować viawww włamie się do bazy? ;)

języki typu sql

Sql to nie język

Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza

Albert Einstein

Opublikowano

Uważasz, że osoba która chce hackować viawww włamie się do bazy? ;)

Sql to nie język

@up, może próbować, a jak jej wyjdzie... :D

Ano, sql to nie język, ale nie chciałem spamić i nie zwróciłem mu uwagi xD

SQL to jest język.

@topic

Trza Cię hejtować, nazwałeś DO syfem.

Opublikowano

SQL jest językiem ale nie jest językiem programowania ! to język zapytań, zestaw poleceń zdefiniowanych używanych do tworzenia, modyfikowania, umieszczania i pobierania danych z bazy danych.

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Mój brat ma bazę danych z 2 serwerów MT2 więc da się w jakiś sposób ''oszukać'' grę ale to bardziej umiejętności niż programy.

Poza tym hasła są kodowane w md5 i wszystkich nie da się odkodować :P

img_ref1525_01-800x200.jpg

Opublikowano

Słyszałem o Panfu, tej grze dla Dzieci, gdzie podobno da się hackować. Spróbowałem i da się :rolleyes: . Podejrzewam że to jedyny wyjątek gier MMO, które można hackować nie tylko wizualnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...