Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Debian & FreeBSD

uniblu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam zajebistą ofertę maszyny. tylko jest 1 problem ta maszyna nie ma FreeBSD. i moje pytanie czy można serwer metina postawić na debianie??

Opublikowano

Z tego co się dowiedziałem to można postawić serwer na debianie tylko są potrzebne specjalne liby. Może ktoś mi je podesłać i napisać jak je zainstalować.

Opublikowano

@up

Wątpię , że same liby coś ci tu pomogą . Lepiej przerzuć się na freebsd , bo na debianie będziesz miał same komplikacje !

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Gdyby nie maszyna to od razu bym szedł na freebsd ale virtualizacja maszyny nie pozwala na freebsd. A maszyna naprawdę fajna a najbardziej oglądałem sie za zabezpieczeniami. Tutuaj mam z fw sprzętowym już i pełnymi zabezpieczeniami za 650zł 12GB ram procek 4 rdzeniowy nie pamietam dokładnie chyba 3.2 GHz. Łącze 1GB. takiej właśnie szukałem i nie wiem, potrzebuję libów. A jeszcze takie pytanie coś oprócz libów jest jeszcze potrzebne??

Opublikowano

ale FreeBSD to starsze wydanie debiana z tego co słyszałem.

Co.? Debian to Debian, FreeBSD to FreeBSD. Są to dwa różne systemy operacyjne. FreeBSD nie jest starszym wydaniem Debiana. FreeBSD i Debiana łączy to, iż są systemami unixopodbnymi. Debian może mieć różne architektury - w tym może być na jądrze FreeBSD

Opublikowano

Co.? Debian to Debian, FreeBSD to FreeBSD. Są to dwa różne systemy operacyjne. FreeBSD nie jest starszym wydaniem Debiana. FreeBSD i Debiana łączy to, iż są systemami unixopodbnymi. Mają trochę inna architekturę jądra itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...