Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Błąd] Patch 8.0 ... frezy , lagi, ....

martina1972

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Po ostatniej aktualizacji komp (lapek tez) zwariowal. Podczas grania mam frezy , scinki , lagi (chociaz pokazuje lag ok, zielona kropka) , zawiechy po skonczonej bitwie, zamykanie programu .

Komp 4 rdzeniowy Amd 3,8 GHz , 4 GB ram ,.... zreszta przed patchem smigalo az milo :-)

Macie/mieliscie podobny problem ?

TEKST MIESIĄCA - obecnie na forum jako"Mauurycy":

...WarZ jest troche słabsze i mniej rozwinięte od dayz

Opublikowano

Po zakończonej bitwie zawsze się niby "ścina" ale to jest normalne, bo przenosi cie automatycznie z bitwy do garażu. Na poprzedniej aktualizacji po zakończeniu bitwy od razu pokazywały ci się wyniki bitwy, a dopiero potem przenosiło do garażu. Co do reszty, to ja mam teraz 30 fps, (dziwne że wyżej za cholere nie wskoczy, i mam ciągle 30 fps) a na poprzedniej fps'y skakały mi od 30 do 40. Polecam troszeczke obniżyć ustawienia grafiki, które najbardziej zżerają kartę graficzną - powinno pomóc. Możesz też dać priorytet wysoki w menedżerze zadań windows w procesie World Of Tanks.exe. Można też użyć Game Boostera.

9e5d547b6355b67b.jpg

Opublikowano

@up... testowalem wszystkie warianty, lacznie z instalka od nowa i kicha :-S czekam na 8.1 :-)

TEKST MIESIĄCA - obecnie na forum jako"Mauurycy":

...WarZ jest troche słabsze i mniej rozwinięte od dayz

Opublikowano

@Up:

już znudzony Flap atakuje nowego gościa forum.

Wystarczy mu powiedzieć, żeby podał nam model karty graficznej.

-=-

Podobna sytuacja u mnie. Wcześniej grałem sobie na tej "ulepszonej grafice" i wszystko było ok. ( 35-45 fps )

Potem sytuacja zaczęła się pogarszać. Musiałem zrezygnować z cieni, a potem z oświetlenia. Fps spadły do 18-27.

Dopiero jak wróciłem na "standardową grafikę" fpsy wrócił do normy. A właściwie do wyższej normy. 40-55 bywa 60 ( nie patrząc w dół oczywiście :D )

Nwm o co chodzi, ale ta ulepszona grafika jest chyba zbugowana. Wcześniej było na niej dobrze teraz nie.

Ma ktoś wyjaśnienie ??

ps. tobie to samo polecam- wróć na starą grafikę

Pozdrawiam!!

x

Opublikowano

Cóż, ja lece na maksymalnej grafice ( Tak wg mnie działa lepiej, tak jakoś mam ) spróbuj tak, i przy okazji podaj CAŁĄ specyfikacje komputera, pełne nazwy, wiesz o co chodzi ;)

System operacyjny ( 84x[32bit] czy 64x[64bit] ):

Karta graficzna:

Procesor:

Zasilacz:

Dysk twardy (HDD):

Chociaż uważam że nie powinniśmy szukać problemu w osprzęcie, a oprogramowaniu, wydaje mi się, że problem może polegać na błędnej integracji oprogramowania patcha z twoim sprzętem, może być różnie.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Zaacny gdzie ja go atakuje? Ja mu tylko mówię by podał pełną specyfikacje sprzętu to chyba nie jest takie trudne nawet dla 10latka

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Ja bym proponował na sam początek aktualizacje sterownika karty graficznej. Na polskim forum wot'a wiele ludzi miało podobne problemy i przeważnie pomagały aktualizacje sterownika graficznego. Mi po patchu fpsy spadły z 80 na 50 na full detalach ale nie narzekam. Jedynie w trybie snajperskim mam 30fps :(

Sig.png

Opublikowano

Zaacny gdzie ja go atakuje? Ja mu tylko mówię by podał pełną specyfikacje sprzętu to chyba nie jest takie trudne nawet dla 10latka

Negatywnie można odebrać takie teksty:

-Może łaskawie podał byś

Wyobraziłem sobie takiego "hejtera" który szuka, aby tylko luki- żeby komuś dowalić.

W tedy pisałem to na szybko. Nawet nie przeczytałem co potem napisałem. -wybacz

( trochę zbyt ostro nazwałem swoją myśl- atakuje )

Mój błąd- w zamian przyjmij like :D

x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...