Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Przezroczystość w Targa (Photoshop)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak się składa, że zajmuje sie aktualnie tworzeniem grafiki do clienta metin2 i tutaj mam problem. Otoz przy zapisywaniu na 24 bitach i 32 bitach tło pozostaje wokół nich bez zmian. w jednym przypadku jest czarne, w drugim biale. Ma ktos jakis pomysl jak zaradzić temu, zrobić, aby napis, który wczytuję się w na środku u góry ekranu przy teleportacji na mapie byl przezroczysty? Pracuje w Photoshopie.

Opublikowano

Możesz wierzyć lub nie ale ale szybciej opanowałem dobrą edycje plików DDS z wszystkim niż tą przezroczystość w TGA, zapisywałem wszystkimi sposobami w gimpie i Photoshopie i mimo tego iż plik ma przezroczystość w grze jest czarna plama, może potrzebny jest jakiś plugin ala pod DDS, ale sobie już tym głowy nie zawracałem tylko zapisywałem pliki do DDS.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Jeżeli chcesz zapisać obrazek w .tga jako przeźroczysty, to musisz:

-> 1. Zapisz

-> 2. Format: .png

-> 3. Nazwa i na końcu zmienić z .png na .tga

przykład: obrazek.tga

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Jeżeli już masz białe tło to spróbuj zaznaczyć napis. Odwrócić zaznaczenie dodaj na warstwę kanał alfa i wymaż wszystko z zaznaczenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...