Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet stacjonarny

Fozop

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jezeli napisalem w nieodpowiednim temacie/dziale prosze o przeniesienie.

Tak wiec, za miesiac konczy mi sie umowa z dostawca internetu. I tu pojawia sie moje pytanie: jaki internet polecacie ?

Na poczatku zastanawialem sie na VECTRA, bo mialo byc z xboxem 360 i kinectem, ale naczytalem sie tylu negatywnych komentarzy, ze chyba podziekuje. W oko wpadlo mi tez UPC i Netia, ale nie wiem czy tam da sie wziac internet bez telefonu stacjonarnego.

Takze prosze was o doradzenie mi w tej sprawie =)

Pomocne komentarze nagrodze lajkami :D

Opublikowano

Ja mam z TP 20 mb/s bo tyle tylko niestety można na mojej lini i nie narzekam.

Jeżeli w Twoim temacie znalazła się trafna odpowiedź oznacz ten post klikając "Oznacz jako rozwiązany"

Aby docenić pomoc użytkowników którzy starali się rozwiązać Twój problem kliknij "Lubię to"

Przed założeniem nowego tematu upewnij się że robisz to w "Odpowiednim Dziale"

Opublikowano

Ja mam co up tylko u mnie na tp jest ciagle wysoki ping i czesto laguje internet i sie rozlacza. dopiero dzwoniac do nich mowia mi ze rzeczywiscie jest problem i zaraz to naprawia. i tak co 2tyg :D

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Ja mam z TP tak samo jak @UP dlatego nie usmiecha mi sie przedluzanie umowy u nich.

@danielhinz A ten modem w ramach abonamentu jest dobry ? Czy musialbym kupic swoj ? A i jak masz te 30 mb/s to jak sciagasz cos z neta to jaka osiagasz predkosc maksymalna ?

@Edit na stronie pisze, ze do 30 Mb/s (30720 kb/s) ale z tego co mnie juz TP nauczylo, to wiem, ze takiej predkosci nigdy nie bedzie =) Dlatego pytam.

Opublikowano

@Gerbi UPC tez mozna bez telefonu, ale ktorys z uzytkownikow juz pisal wyzej, ze Netia jest lipna. Stwierwdzam, wiec, ze zdania sa podzielone =)

Opublikowano

@UP A sam masz z UPC ? Moglbys mi powiedziec jaka masz predkosc pobierania ?

Tak mam, a prędkość zależy od tej jaką masz zakupioną w umowie... ;)

Opublikowano

@UP A ty jaka masz ? Ja bym sie decydowal na 15-30 zalezy =) Tylko, ze na stronie psize, ze predkosc do 15 mb/s lub przy tym drugim pakiecie 30 mb/s ale jak nauczylo mnie tp, wiem, ze tyle nigdy nie bedzie. dlatego pytam jaka ty masz =)

Opublikowano

Ja mam net 15mb/s i ściąga mi po 1800-2000kb/s... ;)

A co do tego ile będzie to dobrze mówią... 30mb/s to nie megaBAJTÓW, tylko megabitów... A jeden megabit to 128 kilobajtów... ;) Czyli prędkość ściągania przy 30mb/s to 3840kb/s

Opublikowano

Ja mam net 15mb/s i ściąga mi po 1800-2000kb/s... ;)

A co do tego ile będzie to dobrze mówią... 30mb/s to nie megaBAJTÓW, tylko megabitów... A jeden megabit to 128 kilobajtów... ;) Czyli prędkość ściągania przy 30mb/s to 3840kb/s

Dzieki za wytluamczenie.

Jeszcze jakies propozycje ? Jak narazie to najbardziej spodobalo mi sie UPC =)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...