Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co dobrze wpłynie na FPS ?

FilQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema już oglądałem w ch** poradników na fps i nic nie dawały mam optifine wszystko kto z was pomoże

Laptop:

System Microsoft Windows XP professional wersja 2002 Dodatek Service Pack 3

Pentium® Dual-Core CPU

T4200 @2.00GHz

1.20GHz, 1,93 GB RAM

Kto pomoże dam mu suba na youtube + minus co bd chciał

gunwo

Opublikowano

Na moim kompie 50 fps jak ktoś zrobi DOBRY poradnik na ustawienia optifine na moim kompie ma wielki + z mojej strony

Ale teraz już spadam więc jutro lookne Dobranoc! ;)

gunwo

Opublikowano

Ale CCleaner usuwa wszystkie pliki z kompa a ja nie chce porem intalowac wszystkiego od nowa

Kto pomoże?

Pomóż ktoś prosze juz mam 50 fps ale spada do 20 z frapsem bd mial od 50 do 20 i to nie bd fajnie wygladalo co zrobic zeby bylo gdzies 40-60?

I co?!

gunwo

Opublikowano

Aha pousuwam programy smieci i bd mial wiecej FPS ?

A GameBoostera nie chce bo mam mineshafter a mineshaftera game booster nie odpala.

gunwo

Opublikowano

Jeśli nagrywasz, to polecam ci Mirillis Action!, dzięki któremu twoje 50FPS nadal zostanie podczas nagrywania! Polecam kupić!

50zł w porównaniu do nowego komputera + Fraps to naprawdę mało.

Opublikowano

Możesz jeszcze z defragmentować dysk C, rejestr...

Przeczyścić CCleaner'em lub Tune Up Utilities (płatny, jest też demo) Polecam zakup albo ściągnąć. Fajny program dzięki któremu można wyłączyć włączające się aplikacje, program wraz ze startem systemu

No i sam GameBooster. No i jeszcze ustawienie w opcjach Minecraft'a wydajności na: Maks FPS

67qtMtN.png

Opublikowano

Odświeża się co 24 GODZINY. Poza nowym komputerem chyba nic nie zrobisz. Możesz jeszcze postawić serwer na innym kompie i na niego wbijać, tam nagrywać, powinno trochę odciążyć procesor.

Opublikowano

Pozamykaj niepotrzebne procesy,

Defragmentacja dysku,

http://www.dobreprog...dows,26748.html <-- Fajny program : 3

ew. zmniejsz sobie renderowanie na tycie [tiny]

na tiny są większe lagi niż na normal gdyż na tiny mgła jest tak blisko że aż laguje dlatego najlepiej grać na normalu nawet ze słabym PC

Opublikowano

Filq podaj jaką masz karte w tym laptopie, pewnie ona nie wyrabia, przy okazji podaj jeszcze wersje sterowników. bo na tym procku i ilości ramu nie powinno być problemów z minecraftem.

Pomóż ktoś prosze juz mam 50 fps ale spada do 20 z frapsem bd mial od 50 do 20 i to nie bd fajnie wygladalo co zrobic zeby bylo gdzies 40-60?

Dysk twardy może jest wolny i dlatego fpsy tak spadają jak fraps nagrywa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...