Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomocy] Internet LECĄ LIKE I 5

xxXGAJOSXxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mm taki problem ze mam jeden internet [ruter] na 2 komputery [stacjonarny i laptopa] , I jest taka sytłuacja ze gdy mój brat wchodzi w internet itp mi scina i scina a jemu nic nawet lekko nie zawiesi . Co mam zrobic zeby to jemu zaczynało scinac bo mam juz tego dosc ze on tak kozaczy i chwali sie ze mu nie scina . Nie wiem moze byc program cokolwiek zeby nie ucinało mi internetu .

Niewiem podzielenie internetu na 2 albo cos jesli sie da .

Mam internet Radiowy 4MB/s bez limitu itp .

Ruter taki TP-Link TL-WR841N

DAJE MAX LIKE , 5 WSZYSTKO CO SIE DA

MODERATORZE NIE ZAMYKAJ TEMATU , JESLI NIE NAPISAŁEM TEGO GDZIE TRZEBA PRZEZUC TEMAT I TYLE

175001456602037225492.gif

Opublikowano

Jeśli potrafisz wejść do ustawień routera to włącz QoS

Co to QoS:

"Funkcja QoS - kontrola pasma transmisji w zależności od adresu IP

Często zdarza się, iż jednoczesne wykorzystanie sieci internetowej przez wielu użytkowników w domach lub małych biurach powoduje niedostateczną ilość pasma potrzebnego do transmisji danych. Router TL-WR841N wspiera funkcję IP QoS, zapewniającą kontrolę wykorzystania pasma transmisji i jego pełne zagospodarowanie. Dzięki temu użytkownicy małych sieci wykorzystują określoną przepustowość łączy, a korzystanie z jakiejkolwiek aplikacji nie powoduje spadku wydajności sieci."

Opublikowano

Mam taki sam router, miałem podobną sytuację tylko że jak łączyłem się przez wi-fi to po jakimś czasie mi zrywało połączenie. Wystarczyło zmienić channel wifi. Np z 4 na 10.. ponieważ 4 była już przez kogoś wykorzystywana na tym paśmie.

Opublikowano

Up idiots ?

channel nie ma znaczenia. :)

Może być wina tego że albo jego brat "zużywa za dużo neta" albo słabszy sygnał.

spróbuj włączyć QoS i napisz jaki efekt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...