Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]LUKA W GAME2010?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie potrzebuje informacji lub zabezpieczenia ponieważ ktoś wchodzi na mój serwer i na zwykłej postaci ma prawa implementora bez wpisu do gmlist. W logach nic nie wykryłem pewnie jest jakaś komenda która da się te prawa włączyć. Oczywiście gm mode na serwerze nie jest możliwe do włączenia(kilka zabezpieczeń. Proszę o podanie jakiejś informacji na ten temat jak to zabezpieczyć.

791f747188ac8.png

Opublikowano

Z tego co ktoś mi kiedyś wspominał. Wystarczy wysłać odpowiedni pakiet i ma się prawa Imper... :(

Sądze, że jest bardzo mała grupka osób, która ci udostępni na to łatkę.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Mam nadzieję, że ktoś pomoże bo już mnie to dobija. :P

Może być też informacja w jaki sposób można osiągnąć prawa gm'a to już będzie prościej to zabezpieczyć :P

Opublikowano

Zabezpieczyłem kilka komend oraz nie miałem zabezpieczonej komendy showmethemoney chociaż byłem pewien że ją zmieniałem o.O jak na razie brak niechcianych gm'ów :) Dodałem również hasła do adminpage configach.

791f747188ac8.png

Opublikowano

Up chyba nie bylby glupi by wlaczyc test_server nie ? i zreszta wtedy kazdy by uzyskal uprawnienia administratora

Opublikowano

Cały czas jest z tym problem.

test_server na pewno nie jest włączony :)

Po prostu w game jest jakaś luka która nadaje uprawnienia administratora. Osoba loguje się na serwer wysyła odpowiedni pakiet danych do serwera i otrzymuje uprawnienia.

Tylko jak to zlokalizować i zabezpieczyć.

Opublikowano

Wydaje mi się że tej luki nie ma w nowszych game jak 2089 lub 2019 lecz wole pozostać na game v4 2010 bo za dużo pracy w nie włożyłem i wiem czego mogę się po nim spodziewać.. Oczywiście pisać do kogoś kto by wiedział na tym forum jak to zrobić to jak rzucić grochem o ściane..

@360?

oj zbrakło mi 5min do 24h od poprzedniego posta przepraszam.

791f747188ac8.png

Opublikowano

zabezpiecz wszystkie porty p2p oraz dodaj do ipfw regułe odpowiadającą za nie wychodzenie poza localhosta portu bazy (domyślnie 15001)

30.01.2010 - 16.06.2013 - Główny technik i administrator Yitian2/XLasT. <3

Tworzę i sprzedaje: Lib'y, Questy, GUI, nowe systemy, funkcje bla bla bla. Wszystko prócz grafiki i przeniesienia metina na nowy silnik graficzny.

Kontakt na PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...