Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie na temat emulatorów serwerów prywatnych

szczepciu98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka. Mam pytanie - na czym polega emulowanie np. Guild Wars 2? Jest temat na facebooku http://www.facebook.com/gw2emu?ref=stream o serwerze prywatnym tejże najnowszej gry. I jest to emulator i tutaj jest kluczowe pytanie. Słyszałem że jeśli programista umie dobrze zrobić emulator pod grę to będzie bardzo mało bugów (te co będą może naprawić po wypuszczeniu serwera z pomocą graczy) i jeśli postawi się serwer gry na dobrym dedykowanym lub innym to udźwignie dużo osób im lepszy serwer.

Opublikowano

I jeszcze pytanie, czytałem że dwa takie najpopularniejsze emulatory są złe do gier np. do WoW-a, bo jest dużo błędów, człowiek prawidłowo dodaje np. questa, a on może w ogóle nie działać lub ma błędy. I tu chodzi o to czy da się w jakiś sposób tego uniknąć, np. zakupując lepszy, porządniejszy emulator itp. ?

Weteran
Opublikowano

Po prostu należy ustalić protokół i zbadać pakiety wysyłane przez client do serwera, a potem napisać sam serwer, który je obsłuży.

Mam nadzieje, że nie chcesz się za to zabrać, bo obawiam się, że tylko zmarnujesz czas.

Weteran
Opublikowano

Nie, nie. Po prostu z ciekawości. Z twojej odpowiedzi wynika że dobry programista może zrobić dobry serwer bez bugów i błędów, tak? Tylko musi zrobić własny emulator.

Tak, ale takich projektów raczej nie podejmują się pojedyncze osoby, a grupy.

W WoW`ie, emulatory dostępne w internecie są faktycznie bardzo słabe i mają wiele bugów, ale zdarzają się też takie serwery, które nie mają prawie żadnych błędów. Wszystko zależy od developerów.

Opublikowano

Aha, to dobrze. Jak ktoś się uweźmie to zrobi naprawdę porządny serwer. Jeśli zostaną jakieś bugi, których nie "złapali" podczas tworzenia serwera, to gracze wszystko opiszą. Mam jeszcze jedno pytanie, czy maksymalny lvl w wowie na privach to 255? W metinie2 był do niedawna 255, ale teraz się przebił koleś i jest 60553 maksymalny. I czy są serwery z wszystkimi rozszerzeniami do gry? No oprócz Mists of Pandaria, bo niedawno wyszedł.

Opublikowano

To się nazywa refresh :). A co do pytania, to może nie tutaj, tylko gdzieś w dziale o WoWie szukaj odpowiedzi ;).

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...