Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak przetłumaczyć plugin.

sensus12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Witam was w poradniku, w którym wam pokaże jak przetłumaczyć plugin, który nie ma wiadomości w configu.

Pierwsze co musicie zrobić to ściągnąć program o nazwie InClassTranslator (nie wiem czy mogę podać link, więc nie podaje)

Po uruchomieniu wygląda to mniej więcej tak:

wcialem.png

Okej, teraz kilkamy File > Open:

wcialem.png

Ojj STOP!

Przed tym musimy wypakować nasz plugin. Więc ja wypakuję np: "IWarnYou"

Okej jak już wypakowałeś plugin możesz go otworzyć jak na screenie powyżej (otwieramy pliki .class).

U mnie wygląda to tak:

wcialem.png

I teraz możemy spokojnie tłumaczyć.

Okej powiedzmy że już przetłumaczyliśmy kilka rzeczy, co teraz? Musimy zamienić pliki .class w tym celu otwieramy nasz plugin (open with winrar) i podmieniamy pliki .class (podziękowania dla BR3ND, który mnie naprowadził jak to "zapisać")

Życzę miłego spolszczania :)

<>

Opublikowano

Hehe... już poradnik... ^^ Myślałem że nikt więcej do tego nie dojdzie :P A linka + skana możesz dodać :) Nie powinni się przyczepić...

//Zakaz umieszczanie reflinków w sygnie

SsKoRpIoN

Opublikowano

Chciałbym dodać, że tym programem się edytuje tylko stringi. W całości nie można przetłumaczyć, a gdy się zmieni nieodpowiednie linijki to potem cała ścieżka przestaje działać. Wiem to z doświadczenia kiedy spolszczałem WE i miałem parę razy tak, że nie działały niektóre komendy.

Opublikowano

BR3ND, jeśli wszystko robisz z głową to zawsze musi poprawnie działać, no chyba że plugin ma bugi...

//Zakaz umieszczanie reflinków w sygnie

SsKoRpIoN

Opublikowano

Boy4538: Nie zawsze :) Czasem taki plugin po prostu nie działa. Poza tym każda osoba, która choć trochę się zna pobierze source pluginu, spolszczy je a potem skompiluje, zamiast bawić się takimi metodami. Jeśli ktoś nie przeleciał kodu Obfuscatorem to można go też zdekompilować, spolszczyć, a następnie ponownie skompilować.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...