Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

czy z takim internetem da radę grać w nfs world?

r-mrozek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niezbyt, może i coś pograsz, ale to za mało na Worlda.

Nawet jeśli masz bardzo dobrego kompa, to będziesz lagował i inni gracze w grze też.

Ja mam neta 2MB i też mam często problemy.

Teoretycznie piszą, że od 512 kb można grać, ale w praktyce to za mało.

Opublikowano

Zależy, bo tak mi się zdaję, że podałeś nam prędkość pobierania, która podana jest w mega-bajtach, a prędkość łącza podają zawsze w mega-bitach, a to różnica. 1 MB (mega-bajt) = 8 Mb (mega-bitów). W twoim przypadku zgaduję, że internet masz ok 5 Mb co nie powinno robić problemów, da radę.

| | | | | taniecgitara basowa

| Bez komputera. Jeśli masz jakąś sprawę i chcesz pogadać na Skype/GG napisz najpierw tutaj, wejdę.

Opublikowano

Będzie miał w większej części lekkie lagi ale nie za duże prędkość jaka?!!

Opublikowano

@benq10r

Troszeczke się pomyliłeś, napisał Down.: 0.6 mb/s czyli podał prędkość w milibitach :D, pewnie chodziło o 0.6 Mb/s co daje 600 Kb/s (umownie 512Kb/s).

A World powinien pociągnać, chociaż możesz mieć troche lagów no i auktualizacje będą trwały tochę długo. Ale są 2 razy na 1 miesiąc po 100MB więc nie powinno to trwać strasznie długo.

0md2yZl.jpg

Opublikowano

@benq10r

Troszeczke się pomyliłeś, napisał Down.: 0.6 mb/s czyli podał prędkość w milibitach :D, pewnie chodziło o 0.6 Mb/s co daje 600 Kb/s (umownie 512Kb/s).

Kłóciłbym się ale najpierw autor musiałby podać czy te liczby to wyniki testu internetowego lub prędkość pobierania plików czy też prędkość jaką podał mu usługodawca.

| | | | | taniecgitara basowa

| Bez komputera. Jeśli masz jakąś sprawę i chcesz pogadać na Skype/GG napisz najpierw tutaj, wejdę.

Opublikowano

masaktor- nie ma czegoś takiego jak milibit, MB to Mega bajt, Mb Mega bit. benq10r dobrze napisał. Po za tym autor napisał download i upload, co jest wynikiem testu, gdyby była podana prędkość neta to by była jedna wartość. Jeśli chodzi o przepustowość (0.6x8 = 4,2 MB) to jest wystarczająco jak na worlda, jednak ping okropnie wysoki. Powyłączaj gg itp. i dopiero rób test, bo z takim pingiem to google lagują ;D

Opublikowano

@up

Wiem, że nie ma milibitów, to był żart bo "m" jest symbolem mili, tak wynikia z tekstu autora. Wiem, że to wynik testu, ale każdy który Ci sprawdza prędkość podaje w Mb/s, a nie MB, więc mu podało 0,6 Mb/s. Napierw nauczcie się symboli jednostek, a potem sobie przeliczajcie, tak to wprowadzacie ludzi w błąd. Jakoś pare osób się domyślilo, że chodzi o 0,6Mb/s tylko Wy macie z tym problem.

0md2yZl.jpg

Opublikowano

mógł byś grac ale możesz mieć lagi i lagować innych spróbuj to zobaczysz lepiej samemu sprawdzić może ci chodzic

Nfs W : PLADAPL

Opublikowano

Szczerze, na wyścigi singla to luz ale na multi to nie za bardzo. Ja osobiście posiadam 17 mb/s i lagów nie było ale wcześniej miałem 2mb/s i równiez było przyzwoicie. Więc podsumowując: zainwestuj lepiej w neta

Opublikowano

Moim zdaniem już chyba wie czy będzie miał lagi czy nie więc lepiej zamknąć temat bo tylko niezbędne posty lecą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...