Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc]Problem z myszką(dowolny język)

jackraymund

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak więc mam problem z myszką, a dokładniej czasami mi klika x2, a zanim nazbieram na nową to jeszcze minie jakiś czas, i potrzebowałbym na to jakiś programik który mi to naprawi.

Czyli, wyłapuje kliknięcia myszki(zabiera je, aby myszka nie klikała), wykonuje funkcje kliknięcia myszki w pozycje w której się znajduje, czeka 50ms(w ten czas nie można kliknąć myszką, ani wywołać 2 funkcji na raz).

Jakby ktoś mógł dla mnie to napisać, albo podał liste funkcji których musiałbym użyc do napisania tego programu, wraz z bibliotekami.(Jestem nullem w tych językach, dlatego tu pisze :D)

Język w którym potrzebowałbym to, to c,c++,delp,c# ew. visual(coś szybkiego ;d)

Opublikowano

Sorry ze sie wtracam ale w carrefourze sa sprawne i nienajgorsze myszki po 6zł, a taka juz lepsza Trusta albo Logitecha za 25zl kupisz...

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

True dat; OK myszki od 15 złotych, na rok/dwa starczają.

Wyłapywanie kliknięć myszki to SetWindowsHookEx z flagą WH_MOUSE_LL - na googlach będą przykłady; da radę to zrobić nawet w autoicie ( też są na forum oficjalnym skrypty ).

W funkcji przechwytującej możesz zablokować dalsze przekazanie "eventu", to jest zignorować drugie kliknięcie, jeśli ostatnie nastąpiło poniżej 50ms temu.

I to w sumie tyle.

@EDIT

Masz: http://www.autoitscript.com/forum/topic/81761-callback-low-level-mouse-hook/

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Gdybym miał zamiar mieć na szybko myszke to bym ją miał.

Tylko że chcę aktualnie taką sobie kupić(bardzo mi zależy na dodatkowych guzikach xD).

http://allegro.pl/my...2619929124.html

@up

ja miałem myszke za ~30zł przez 5 lat :D

w au3 mam to napisane tylko jest wolne, a mi chodzi o szybkość, abym nawet tego nie zauważał

#include <MouseOnEvent.au3>

_MouseSetOnEvent($MOUSE_PRIMARYDOWN_EVENT, "_PausePlay", 0, 1)

_MouseSetOnEvent($MOUSE_PRIMARYUP_EVENT, "_PausePlay1", 0, 1)

while 1

sleep(40)

WEnd

Func _PausePlay()

MouseDown ( "left" )

EndFunc

Func _PausePlay1()

Mouseup ( "left" )

EndFunc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...