Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Słabe strony Tiger

Perex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wady:

-brak kątów pancerza(łatwo penetrować)

-słaby pancerz

-nadaje się tylko do "kampienia"

Zalety:

-wysoka penetracja

-dobra celność

-dobra szybkostrzelność

Jeśli masz jakieś pytania odnośnie WOTa chętnie na nie odpowiem :)

Gram w: Left 4 dead 2, World of Tanks, War Thunder,Tibia(Azura)

Napisz może coś razem pogramy:)
Pomogłem daj + :)

Opublikowano

Dodałbym do wad Tiger'a łatwe wysadzenie magazynu od przodu. Wystarczy strzelać jak masz pancerz od przodu, to po rogach kadłuba.

11cc1be4064edda5addd6e1.png
Opublikowano

Dodałbym do wad Tiger'a łatwe wysadzenie magazynu od przodu. Wystarczy strzelać jak masz pancerz od przodu, to po rogach kadłuba.

To jeszcze zalezy od szczescia. Moim zdaniem kazdemu czolgowi latwo go wysadzic, wystarczy wgrac mody.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Ja w dawnych czasach jak miałem tygrysa to se sprawdziłem, że dostałem takie przebicie od przodu i mi amunicję uszkodziło. Tradycyjnie poszedłem na treningówkę z kolega który miał IS'a i kazałem mu tam strzelić.

BUUUM... magazynu nie mam.

11cc1be4064edda5addd6e1.png
Opublikowano

Ja w dawnych czasach jak miałem tygrysa to se sprawdziłem, że dostałem takie przebicie od przodu i mi amunicję uszkodziło. Tradycyjnie poszedłem na treningówkę z kolega który miał IS'a i kazałem mu tam strzelić.

BUUUM... magazynu nie mam.

Czasami jak grałem hummelem to faktycznie od przodu można było tigera 1 shotować.

Dla niższych tierów Tiger jest najlepszym czołgiem jeśli chodzi o łatwość przebicia, ale jeśli chodzi o objeżdżanie go to już nie ma tak łatwo, bo nawet porządnie się obraca. Jako czołg 1wszej linii - słabo, ale snajper z niego jest dobry (200mm penetracji przy 175/190 ZRSS/USA)

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

Wadą jest bardzo łatwa szpara pomiędzy wieżą, a kadłubem, taki mały przesmyk, to chyba uszkadza wieże ale n ie jestem pewien

Tak, nawet automatyczne celowanie tam namierza.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

A jak dla mnie ten czołg jest po prostu mistrzowski.

Da się kątować samemu i pociski VIII tierów można odbijać z odrobiną szczęścia.

Jego mobilność i penetracja są przy niszczycielach na prawdę powalające. Wystarczy zdjąć gąskę.

Pociski lecą precyzyjnie.. Czego chcieć więcej? :)

Ja będę wspominał go jako jeden z lepszych czołgów.

Opublikowano

A ja go wspominam jako latwy cel na polu bitwy.

Ja mam tak samo :D

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

pancerz taki sobie...t6 go penetruje bez wiekszych problemow, chyba ze sie uda katowac tankiem.

ammo rack!!! co druga bitwa siada, naprawisz- 2,3 hity i znow siada w tej samej bitwie

Opublikowano

W tygrysie najważniejsza jest pozycja w stosunku do wroga. Każdy ht stojący na bliskim dystansie w pozycji FRONT (+/- 5 stopni od kątu prostopadłego) deklasuje tygrysa (w szczególności z IS). Aczkolwiek pancerz tygrysa po skątowaniu jest naprawdę fajny, a armata pokazuje potencjał na większych dystansach. Pociski Ap tracą zdolność penetracji wraz z pokonaną odległością. Tygrys ma zapas penetracji więc jest spokojnie. Jeśli wróg podjeżdża pod dużym kątem, i zostanie wyscautowany daleko od ciebie to nie ma szans. Podsumowując moją pseudo rozprawkę, tygrys jest w określonych warunkach czołgiem potężnym, aczkolwiek trudnym w opanowaniu i moim zdaniem trochę słabszy od swojego brata( tigerP- beast of battlefield....zabije wszystkich...tylko nie uciekajcie bo nie dogonię :P ), ale umiejętności na nim nabyte zaowocuję na obu liniach niemieckich HT...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...