Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Bardzo mało fps na dobrym pc

Szaq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano mam problem.

Dzisiaj zainstalowałem minecrafta na nowym kompie i myślałem że będe miał 60 fps spokojnie i ze bede mogl na czilu grać z shaderami itp a tu sie okazuje że fps w minecrafcie wacha sie między 30 a 40(po zrobieniu nowego świata). Nawet na laptopie gdzie miałem o wiele gorszą grafe bylo 50/60 fps.

Mój komp:

procek - i7 970

grafa - Asus HD6950 DC II

ram - 12gb

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Może i masz bardzo dobrego pc , ale w minecraft masz przydzielone tylko 1gb ramu . Jest o tym dużo poradników masz 12gb wiec mozesz przydzielic 6gb .

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Zaktualizuj jave, net framework (mojemu koledze pomogło o.O)

35175.png

Moje motocykle: Kawasaki KLR 650, Honda MTX 80.

A zbieram na Yamahe R1 ^_^

LWG!

Opublikowano

Ok przydziele minecraftowi więcej ramu ;p juz shadery udalo mi sie zainstalowac ale mam ok. 38 fps a liczylem na wiecej. Moze to z tym ramem pomoże : )

A i jeszcze pytanie. Można jakoś pozmieniać opcje w tych shaderach ?

@EDIT

Mam problem z przydzielaniem ramu.

Wpisałem w notatnik Java-Xmx6144m -Xms6144m -jar "C:\Users\KACPER\Desktop\GRY" , zapisalem jako Start.bat , klikam i nic sie nie dzieje ;/

Co źle robie ?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

zle podales sciezke dostepu i pierwsza wartosc powinna byc o minimum 512 mniejsza polecam ci 5gb w pierwszym a w drugim 6gb tak jak napisales. W sciezce musisz dodac jeszcze jaki plik ma czytac czyli minecraft.exe albo inaczej zalezy czy grasz na piracie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...