Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Jak pozbyć się "[WARNING] **** FAILED TO BIND TO PORT! [WARNING] The exception was: java.net.BindException" przy włączoniu serwera?

NieBedeBil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam dla was dobrą wiadomość, ci którzy mają serwer minecrafta. Wiem już dlaczego, co jakiś czas (oczywiście nie każdy) ma problem z serwerem i po kilku dniach po zrobieniu serwa wyskakuje wam to:

"[WARNING] **** FAILED TO BIND TO PORT! [WARNING] The exception was: java.net.BindException"

Nowy-doku_xreewxa.jpg

Jest to komunikat o błędnym IP, więc trzeba zmienić IP na taki jaki jest AKTUALNIE na routerze

(gdy mamy router podłączony kablem ethernet do kompa lub laptopa) jest to IP: 192.168.1.100 (jest to 1 IP)

Gdy serwer jest dość mocno przeciążony, zmienia wam IP z: 192.168.1.100, na inne. Nie mówie o IP komputera tylko IP routera!

PORADNIK JEST TYLKO DLA LUDZI CO MAJĄ ROUTER ! IP z hamachi raczej się nigdy samo nie zmienia, może port, ale IP nie.

Teraz opiszę wam co pokolei zrobić (gdy macie router)

Bezpośrednio wchodzimy w: ----->START---->uruchom---->wpisujemy "CMD"

gdy mamy Windows 7 to nie mamy uruchom w starcie, więc naciskamy

"przycisk windows" + R

klawisz_super.jpg

cmdjpg_xreewww.jpg

i w okienku, takim samym jak serwer :} wpisujemy: ipconfig

wpisaniej_xreewaq.jpg

Wyświetla nam się:

ipconfigj_xreewpx.jpg

Czyli, że (w moim przypadku) IP routera jest to nie: 192.168.1.100 tak jak wcześniej, tylko 192.168.1.102

Wpisujemy to w server properties:

serverjpg_xreewpq.jpg

Następny, ostatni krok, to wejście na stronę routera: 192.168.1.1 i zmiana IP portu 25565

zjpg_xreewhr.jpg

na:

najpg_xreeeex.jpg

I gotowe, możemy cieszyć się działającym serwerem.

Odrazu mówię, że możliwe jest, że po raz kolejny coś takiego się nam przytrafi, jednak jest to tak diabelnie proste, że wyjaśniłem to dla dzieci od lat +3

Dziękuję i czekam na lajki :]

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ip sie nie zmienia z powodu obciązenia, tylko jest nadawane przez serwer dhcp, ktory nadaje ip po kolei od 192.168.1.100 do 192.168.1.999 nadajac pierwsze wolne.

to ip to nie adres routera tylko wewnetrzny adres twojego komputera.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Jeśli zrobiłeś TuTa, to jesteś Z O B O W I Ą Z A N Y do pomocy innym ;) A nie że Ci się nie chce ... I zrób refresh zdjęć bo inni narzekają.

Opublikowano

Zdjęcia nie działają, mimo to jeśli ktoś sam nie poradzi sobie z tym problemem nie powinien robić serwera.

Opublikowano

Zdjęcia nie działają, a co do tuta to również mam router i jak mi się takie coś robić to robię reinstall hamachi po czym wszystko działa... 2 min roboty efekt ten sam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...