Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Muzyka] Top 10 Disco Polo

Selinka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Musze nagrać mamie do samochodu max 10 piosenek Disco Polo ;d

Chciałbym abyście podali jakieś piosenki Disco Polo xD

Dzieki za pomoc

Wynagradzam Like

deaxy_syg01.png

Dałbym jeszcze UserBara ale max 1 obrazek :x

Opublikowano

Siemanko.

10: Toples - Sąsiadka

W moim zestawieniu zespół Topless zajął miejsce 10 ale jakże bardzo ważne. Ich przebój do dziś grany jest w remizach i o dziwo... na imprezach studenckich, bankietach czy zlotach. Muzyka Disco Polo jest wiecznie żywa! A sąsiadkę każdy ma.

9: AKCENT - GWIAZDA

Zakurzony i zapomniany hicior wiejskich imprez. Gwiazda była wtedy tylko jedna - Akcent.

8: Marek Kondrat - Mydełko Fa

Mało kto wie, ale the best of disco Polo, czyli Mydełko Fa śpiewał ten sam człowiek od przegonionej kiełbasy - Marek Kondrat. I można się spierać latami, ale faktu nie zmienimy - to jest piosenka chodnikowa (czytaj - Disco Polo)

7: SHAZZA BIERZ CO CHCESZ

Królowa Disco Polo - Shazza. W jej chórkach śpiewała niegdyś Kasia Klich. Ponoć Maria Jopek także. Ale królowej się nie odmawia.

6: Bohdan Smoleń - Ani be, ani me, ani kukuryku

Smoleń w nurt Disco-Polo wpisał się idealnie. Z tą różnicą, że Smoleń robił to dla jaj a Boys na poważnie. Ale jak nie wiecie o co chodzi, to ja wam podpowiem - chodzi o pieniądze. W latach 90 muzyka ta była bardzo, ale to bardzo dochodowym biznesem. Dalej nie rozumiesz? Patrz miejsce 8.

5: Boys - Wolność

Boys - król i grono paziów sceny disco w Polsce. Chłopaki do dziś zarabiają kokosy a ich pojawienie się na scenie wprowadza ludzi w trans. Efekt - pole wzniesionych do Boga rąk. Disco-pole.

4: Boys - Kochana uwierz mi

I znów Boysi - Kochana uwierz mi to przebój, który nucił każdy rolnik, każdy mieszczuch - KAŻDY! Miłość, polonez i tylna kanapa. Ach się działo.

3: Milano - Bara bara

Skoro już przy tylnej kanapie jesteśmy. Kawałek Bara-bara idealnie oddawał klimat festynów i sytuacji jaka panowała na parkingu. Kto dziś nie dokończy wersu: Bara, bara, bara, riki, tiki-tak, jeśli masz ochotę....

2: Fanatic- Rzeki przepłynąłem

Fantastycznie fantastyczny kawałek Fanatica. Rzeki przepłynąłem to kawałek, który był chyba najcześciej granym przebojem lat 90 na weselach z dedykacją dla młodego. Fanatycy Disco-Polo są nadal wśród nas a z nimi ten przebój.

Jeżeli na miejscu pierwszym umieściłbym inny kawałek, oznaczałoby to, że macie do czynienia z ignorantem. A tak - wychodzi ze mnie prawdziwy znawca Disco-Polo. Jesteś szalona to numer 1 pod względem każdym

żródło:

http://www.widelec.pl/widelec/1,99762,6873188,TOP_10___hity_Disco_Polo.html

Game Over

Opublikowano

Effect- Będę Kawalerem.

Factor- Jedna Ty.

Lovers- Dla Ciebie.

Mega Dance- Krótka Miłość.

Power Play- Zawszę Coś.

Masters- Jestem Królem Disco.

Polski Bad Boys- Będę Twój.

Opublikowano

Tomasz Niecik - Cztery Osiemnastki

Tomasz Niecik - Siedemnastki

Tomasz Niecik - Lovelas

Tomasz Niecik - Sieksiaste koleżanki

Tomasz Niecik - Szubi dubi

Tomasz Niecik - Tutti Frutti

Toples - Sąsiadka

Toples - Straciłaś cnote

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...