Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy w nowym komputerze!

sloww

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Na samym początku podam mój sprzęt, który nabyłem ok. 2 miesiące temu w sklepie komputerowym:

Grafika: ATI Radeon HD 6870

Procek: AMD A8 4x3GhZ

Płyta: Asrock A55 Pro3

RAM: 8GB

WINDOWS 7 64 Bit

Komputer był składany przez serwisantów, tzn. razem wybieraliśmy części, które oni potem złożyli.

Teraz tu mam swoje pytania (a właściwie problemy):

1. Komputer strasznie długo się włącza, ok. 90 sekund.

2. Przy większym "wysiłku" chodzi jak suszarka (głośno), przy wymagających grach np. Minecraft (tak, ta gra JEST wymagające, bo stoi na Java'ie), Just Cause 2, Battlefield Bad Company 2 itp.

3. Gdy podłączam do kompa pada Microsoft Xbox 360 PRZED włączeniem kompa, to zacina się przy obrazku "Asrock A55 Pro 3" i tam niżej napisane, że DEL= Menu Bios lub tym podobne i trzeba kompa resetować. Joya muszę podpinać dopiero wtedy, gdy komputer się włączy, bo inaczej się nie włączy :C

4. Czasami bardzo mocno się grzeje.

5. Gdy chcę go wyłączyć i mam włączony np. Skype, to zanim komputer się zamknie, muszę "potwierdzić" zakończenie procesu. Wyświetla się okienko i tam za każdym razem musze kliknąć "Zakończ teraz" i wtedy komputer się wyłącza. Jak sprawić, by komputer się o to nie pytał i ignorował te zapytania?

Jeśli ktoś zna rozwiązanie na chociaż jedno z wyżej wymienionych, niech napisze, będę wdzięczny! :)

Pozdrawiam!

Opublikowano

Chodzi głośno bo ma BOX'owe chłodzenie, a AMD ma po prostu głośne

Szybkość włączania Windowsa zależy od dysku więc zapewne ci fachowcy dali ci super wolny i dlatego długo się włącza

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Jebnij formata i po sprawie z systemem(długie włączanie etc)

2. Na A8 zbytnio coolera nie opłaca się kupować, ale jeśli chcesz mieć cicho to kup nawet Spartana. BTW. 6870 referent?

3. Zobacz po formacie czy występuję problem, jak występuję do wgraj nowy bios do mobo.

Opublikowano

Referent nie refrant. W przypadku kart graficznych oznacza to że jest to podstawowa wersja bez żadnych ulepszeń typu chłodzenie zmienione taktowania itd

1372333810-U137250.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...