Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Pong na moim serwerze

Shavki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam serwer na dedyku. Gdy uruchamiam grę loguje się to ciągle pisze zostaniesz połączony z serwerem, myślę że to wina pongu.

Pong na serwerze :

post-290133-0-08651300-1349446814_thumb.jpg

Pong w grze:

post-290133-0-74263300-1349446750_thumb.jpg

Nie wiem jak to zrobić, wie może ktoś xD

edytuje clienta z Dragonmt2

Opublikowano

Edytowałeś sam ponga czy zrobiłeś to w hexie, bo wiele osób robi to w notepad++, sam z niego korzystam bo to proelo super narzędzie, ale nie radze w nim zmieniać nic w plikach game i klienta.exe, po prostu czasem wtedy nie działa.

Opublikowano
wiele osób robi to w notepad++, sam z niego korzystam bo to proelo super narzędzie, ale nie radze w nim zmieniać nic w plikach game i klienta.exe, po prostu czasem wtedy nie działa.

Notepad spełnia się w tej funkcji, choć narzędziem stworzonym do tego nie jest, ale co za różnica czy dane bajty edytujemy notepadem, czy hexedytorem?

Opublikowano

Notepad spełnia się w tej funkcji, choć narzędziem stworzonym do tego nie jest, ale co za różnica czy dane bajty edytujemy notepadem, czy hexedytorem?

0 w hex można zapisać na 2 sposoby, a co do notatnik++ już tak miałem 2 razy edytowałem ponga w game i za każdym razem nie działało, mimo iż różnie w później edytowanym przez hexedytowra nie było (porównywanie po zawartości), a ten już działał - czary i sam nie wiem co było powodem.

Podobnie mam czasem z skryptami, gdy edytuje jakiś działa poprawnie gdy tworze nowy plik nie chce działać, ale po skopiowaniu kody do istniejącego pliku, ten po wrzuceniu już działa. Od razu pisze, że kodowanie jest identyczne, no ale gdzieś tam musi być szkopuł i ktoś może mieć ten sam problem co ja więc o tym pisze.

Pozdrawiam, Largos

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...