Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dodanie obiektu.

baran860

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dajmy na to że wziąłem modele nowych obiektów stąd:

http://www.mpcforum.pl/topic/723729-dlnowy-obiekt/

I teraz moje pytanie jak je wgrać

I drugie pytanie. Co zrobić żeby ten obiekt umieścić na mapie, czy mogę skorzystać z tego programu:

http://www.mpcforum.pl/topic/586872-tutorialeditor-map-object/

Jeśli tak to czy obiekt od razu zostanie dodany do listy obiektów w tym programie, czy muszę coś zrobić.

8910814572903361049127.png

Opublikowano

Możesz Map Edytorem, oraz ustawić go jako NPC i zrespić przez regen.txt (tylko wtedy nie wpisuj w mysql zadnej nazwy)

@down Da się tak jak pisałem, ale kto powidział, że musi tak robić.

Więc się odrazu nie burz bo ci żyłka pęknie mistrzuniu -.-

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

up, nie wiesz - nie wypowiadaj się.

Każdy obiekt ma swoje unikalne ID. ID nadaje się poprzez stworzenie pliku do property.eix/epk. Ważną informacją jest, że nie można pliku z property dopakować w patchu tylko trzeba właśnie w property. Rozpakuj sobie i pooglądaj jak to tam wygląda, na pewno jest tam podana ścieżka do modelu a pod nią unikalny ID. Musisz sobie wpisać jakiś, najlepiej dowolny ciąg cyfr z klawiatury. Gdy dodajesz obiekty do mapy to w plikach areadata.txt (chyba w tym, w każdym bądź razie chodzi o plik txt w którym są info o obiektach na mapie) każdej mapy pojawiają się wpisy na temat danego obiektu. Jest tam zapisane ich umiejscowienie, kierunek w który są zwrócone oraz to ID. Musisz trochę nad tym posiedzieć i pooglądać jak to jest skonstruowane, po jakimś czasie powinieneś ogarnąć.

Koniec z MPCForum.pl i ogółem z metinem

:D

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...