Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kim grać ?

kamil9848

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam grałem paroma postaciami ale brakuje mi w nich czegoś ...

Mógłby mi ktoś opisać jak gra się jakim rodzajem postaci ? (prosiłbym też o wyjaśnienie skrótów)

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Ja tam się na lolu nie znam za bardzo, grałem parę miechów... weź pantheona, on jest łatwy.

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." ~Stanisław Lem

Opublikowano

Jak niewiesz kim grac , graj supportem

masz wspomagać swego ad carry (tego co nawala zwykle z odległości, jest pod atak)

supportem jest champ ktory ma albo sporo cc (leona) heala (soraka) czy daje armora (taric)

­

Opublikowano

Hm, podam Ci tanie champy, na każdą pozycje, i to nimi ogarnij .

Mid: Morgana, Annie, Veigar // ogarniesz farmienie grając veigarem.

Top: Nasus, Malph, Singed, Jax, WW, Garen

Jungle: Malph, Nunu, Jax, WW

Ogólnie AD: Ashe, Kayle, Tristana, Master

Supp: Alistar, Janna, Taric, Nunu

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Dla początkującego gracza, chcącego uczyć się grać Casterami (czyli postaciami polegającymi na umiejętnościach - zarówno AP i AD)

polecam na początek Annie oraz Siona. Posiadają skill obronny w postaci tarczy odbijającej obrażenia (Annie) i całkowicie je pochłaniającą (Sion), posiadają dobre CC (Annie co 4 skill stunuje wroga, Sion stunuje z Q). Posiadają nieprzeciętny dmg i mogą chodzić i wspomagać inne linie. Dodatkowo przedmioty z polecanych to niemal dokładnie to czego potrzebują.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Jax nie jest taki łatwy.

Support to też nie łatwa rola,niektórzy myślą że support tylko od wardów etc.

Ale 1 ult leony/sony może tf wygrac.

Na początek-Tryndmere,ashe,master yi.

Opublikowano

Jesteś graczem początkującym to nie łap się za melee od razu. Proponuję zaczynać dystansowymi, caster, ad carry - wszystko jedno :) Annie, Ashe - te Ci na początek bym polecił.

Gold Member

nvm

Opublikowano

Yyyy nie ten post w nie tym temacie. Rozejrzyj się jaka rotacja jest, na solomid.net masz dobre poradniki (po angielski, ale jeżeli ogarniasz język to no problem) - tam znajdziesz wskazówki jak grać, jakie itemy, czary itp, itd.

Gold Member

nvm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...