Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 7 vs 8

Pr0Qwerty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam co myślicie o Windowsie 7 i 8? Aktualnie posiadam "siódemkę" i jestem bardzo zadowolony, jak na razie wszystko idzie ładnie. Z tego co zauważyłem windows 7 pobiera trochę pamięci co myślicie o 8? Czy ten system jest bardziej wydajniejszy czy lepiej zostać na słynnej 7? Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji.

Opublikowano

Mój wuja miał przez chwilę 8 (wersja finalna czy coś tam). Nie widziałem na oczy, ale mówił, że w miarę spoko. Zapewne nowszy system na nowsze PC więc wątpie, aby wydajność na słabszych PC poszła w górę. Ja póki co zostaję przy 7.

;)

he?

Opublikowano

Wg moich obserwacji jedyne co jest lepsze w 8 to kopiowanie plików na pamięci przenośne- mianowicie podczas pracy gdy coś kopiuję to prędkość zapisu spada lub poprostu okienko zacina się w czasie przenoszenia lub kopiowania danego pliku, a w 8 takich problemów nie mam. Jeszcze jest kwestia Windows Update który w 8 reaguje szybciej (szybciej ściąga i instaluje aktualizacje). Z moich doświadczeń i spostrzeżeń to chyba tyle (no i ta różnica metro ale to już każdy wie :P)

Opublikowano

Na pewno win 8 jest bardziej zoptymalizowany, je mniej ramu i jest bardziej wszechstronny tak jak to zapowiadali jego twórcy. Jak tylko będzie na półce w sklepie to sobie ściągnę z neta i przetestuje :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...