Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Voodoo Sound - Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z głosem w telefonie smartfon, Samsung Galaxy Mini S5570, za cicho jak dla mnie.

Czy po wgraniu Voodoo Sound naprawdę lepiej gra, głośniej ?

Czy już ktoś używał tego programu na tym lub podobnym telefonie ?

Czy po zrootowaniu telefonu gwarancja gaśnie i da się przywrócić gwarancję po zdjęciu root?

Opublikowano

Da się przywrócić gwarancję - wystarczy zdjąć roota, wszystko jest pod kontrolą :)

Tak, używałem tego programu - w jego opcjach sam zwiększasz głośność. Nie jakieś skomplikowane ustawienia - wybierasz opcję Headphone Amplifier i przesuwasz sobie w prawo, na tyle decybeli, ile chcesz :)

Tutaj screen

20ga7b.png

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

Ok a mam pytanie : Widzę, że jesteś obcykany w tym, a więc : Jak w android markecie dokładnie się nazywa to Voodoo Sound ? bo nie chce ściągnąć czegoś innego,

A I TAK DLA JASNOŚCI : To headphone to nie jest dla słuchawek ? Ja chcę dla głośnika :)

Opublikowano

Oczywiscie ze tak, a potem ludzie normalnie obsługują telefon na zepsutym telefonie :)

a na serio, minimalna ale jest szansa troszkę większa niż wygrania w totolotka, jak trafisz będziesz szczęściarzem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Wszystko można skołować za free... :D Nawet Voodoo Sound - po co kupować wersję Plus, skoro zwykła, darmowa zupełnie wystarcza?

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.projectvoodoo.controlapp&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsIm9yZy5wcm9qZWN0dm9vZG9vLmNvbnRyb2xhcHAiXQ..

I wracając do Twojego wcześniejszego pytania: headphones nie znaczy tutaj dosłownie słuchawki, ale ogólną głośność.

Uczeń
Opublikowano

Tak tak kolego ale jaki masz telefon ??. Programik obsługuje ( o ile mi wiadomo) tylko kilka telefonów: SGSa, Galaxy nexus, eee transformery i kilka innych. Chyba że coś w tej sprawie się zmieniło.

Opublikowano

Fredi11 slyszalem ze to tego trzeba jakiegoś WolfSona mięć... Co to jest i czy trzeba to mieć ?

I tak wgl to pisze : Twoje urządzenie nie jest zgodne z tą wersją aplikacji ... co zrobić ?

Opublikowano

Byłem niedoinformowany, myślałem, że na każde urządzenie VooDoo Sound jest... Cóż, w takim razie trzeba poszukać jakichś innych aplikacji do zwiększania głośności, ale każda z nich będzie potrzebowała root'a do tego. O WolfSonie nic nie słyszałem...

Opublikowano

Ale podobno da się wersję swojego androida zupdatować ... jak ? Jeżeli na to pytanie też nie potrafisz odpowiedzieć to muszę szukać innych programów :)

Uczeń
Opublikowano

Ten wolfson to tak jakby zewnętrzna karta dźwiękowa w komputerze. W zwykłych telefonach eq polega na obróbce cyfrowej dźwięku przy pomocy softwaru, za to parametry "karty dźwiękowej" można modyfikować przez co wszystko ładnie brzmi. Układ ten jest standardowo dodawany do układu graficznego Power VR540, czyli takiego jaki ma SGS lub SG nexus. To jest cała tajemnica dobrego dźwięku z SGSa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...