Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PORADNIK] Pojazdy w DayZ.

Dr.V

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

post-599482-0-29427500-1349358319.png

W DayZ jest parenaście pojazdów, które możemy naprawiać, a potem jeździć nimi. Opiszę tutaj proces, jak takie auto zdobyć:

1. Znajdź auto, motocykl, łódź - nie ważne co. Miejsca spawnu pojazdów możecie znaleźć na stronie dayzdb.com

2. Jeśli jest "całe", oprócz powiedzmy dwóch opon - znajdź dwie opony, i podejdź do auta. Poszukaj aż pojawi się cała lista do naprawy. Naprawić można te rzeczy, które są zaznaczone w liście na czerwono.

3. Prawdopodobne jest też to, że znajdziesz pojazd gotowy do jazdy, ale bez paliwa. Znajdź kanister, i zatankuj go

:)

Pamiętajcie, że jak kończycie grę najedźcie kursorem na pojazd i zapiszcie go, inaczej po restarcie serwera wróci on na swoje dawne miejsce.

-

Bus

-

GAZ

-

Skoda

-

UAZ

-

PBX

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." ~Stanisław Lem

Opublikowano

Opisz sam cos a nie dajesz linka do dayzwiki bo to co napisales to kazdy juz wie.

To napisz, ja piszę poradniki dla newbie... bo po to one są.

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." ~Stanisław Lem

Opublikowano

Są odnośniki do DayZ Wiki, gdzie te pojazdy się znajdują. Wystarczy nacisnąć na nazwę :)

Opublikowano

Te danę są gdzie one mogą się respić ale nie w większych procentach np przy Factory może być traktor. Przy górze Altair Uaz Wojskowy i na wyspie heli

1326728565-U383707.png

Opublikowano

Ale nie jest to pewne, czy uaz wojskowy spawnie się na altairze, czy na środku wyspy skalistej :E Ty tak samo nie masz pewnych informacji...

Opublikowano

Mam, Rocketowi nie chciało się bawić z udoskonalaniem tego. Dał największą szansę na danym respie, żeby się nie bawić że np gdzieś 10% a gdzie indziej 20% Masz 1, 90% resp i resztę dajmy sobię 5% :) Jestem stałym graczem DayZ aż do teraz bana mam ale już dziś będę grał.

1326728565-U383707.png

Opublikowano

No, ale powiedz mi - jak myślisz, czy Ci ludzie z dayzwiki nie pytali się Rocketa, gdzie te pojazdy się najczęściej spawnują? Nie mam zamiaru się z tobą kłócić...

Opublikowano

Myślę że się pytali :) Lecz pomyśl dlaczego jest tyle respawnów żeby się chodziło po mapie a nie stało i czekało na 1 pojazd:) To ludzka rozmowa, a nie kłótnia.

1326728565-U383707.png

Opublikowano

Ujowy ten poradnik, tylko odnośniczki porobiłeś, równie dobrze można wejść na wiki w pojazdy i też sobie poklikać. Jak robić sensowny poradnik to chociaż z jakimś rozmachem można <_<

Opublikowano

Ujowy ten poradnik, tylko odnośniczki porobiłeś, równie dobrze można wejść na wiki w pojazdy i też sobie poklikać. Jak robić sensowny poradnik to chociaż z jakimś rozmachem można <_<

Proszę, to zrób jakiś fajny, bo widocznie ja nie umiem :) Tym lepiej dla działu, jak zrobisz "z rozmachem"

Opublikowano

Kałasznikov Nie oceniaj kolegi za to że nie napisał dużo, Nie musiał Przynajmniej się postarał i chciał takie coś zrobić:)

1326728565-U383707.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...