Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zrobić serwer Hamachi?

Sokol1122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm ja mam 12 steam i zdaję mi się że trzeba odblokować porty dać mapę start multiplayer i inne osoby w konsoli dają connect ip <tutaj ip>. Więcej nie powiem bo sam za bardzo tego nie ogarniam.

P.S tak jak pisałem nie wiem czy ruszy na 11 i w dodatku non steam.

Opublikowano

- Włączasz hamachi i robisz nową sieć(musisz mieć odblokowane porty rzecz jasna)

- Potem przechodzisz do gry, następnie Multiplayer i jak będzie kazać wpisać IP, to wpisujesz swoje, możesz je sprawdzić na hamchi.

battles,proportional,340,200,f85cb8552f7a1262a1247c078a07dfc6.png

Użytkownik | Inne FPP Helper

Opublikowano

mam gmoda 11 zrobiłem sieć hamachi zaprosilem kolege połączył się potem wchodzę w start new game multiplayer i polączam się z grą lecz gdy on wpisuje ip z hamachi nie połącza go ze mną co robić?

Opublikowano

Panel sterowania > zapora > wyjątki > dodaj port > nazwa Garry's Mod numer portu jaki chcesz TCP. Potem tak samo tylko UDP. Jak nie idzie to daj mu twoje ip ale nie z hamachi

http://www.whatsmyip.org/

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

1.Kolega wbija do sieci

2.W grze odpalasz konsole("~") i wpisujesz

sv_lan 0

3.Kolega to też wpisuje

4.Odpalasz server

5.Kopiuje twoje IP z Hamachi

6.Wpisuje w konsoli

connect IP

7.Gracie :)

G1iWyyb.png

• 4 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.

Wybaczcie, że tak odkopuję, ale stwierdziłem, że nie będę zakładał nowego tematu.

Robię wszystko tak jak pisał Uciekaaj, ale gdy wybieram (aby stworzyć serwer) "Create Multiplayer" i naciskam start game to niby wszystko ładnie się wczytuje, ale w pewnym momencie bez żadnego błędu wywala mnie do menu i tak za każdym razem.

Wiecie co z tym zrobić?

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...