Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Logowanie na własny serwer.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystki ;]

Jestem w trakcie stawiania serwera na badarze z uzupełnieniem Rykoxa v2 ;] Tylko napotkałem bardzo dziwny problem...

Więc gdy wpisuję dane do logowania na serwer przenosi mnie spowrotem do wyboru ch... :|

Modyfikuje serverimfo.py i serverinfo.py w różnych kombinacjach... wszystkich możliwych... pong jest prawidłowy - wiem bo gdy wpisuję specjalnie błędne dane to wyskakuje informacja o źle wpisanych danych... no więc serwer coś tam kontaktuje z clientem ale dalej coś jest nie tak, a ja już nie mam pomysłu co mogłem źle zrobić ???????? :|

może to też pomoże... Gdy konfiguruję serwer to mam problem z NetMask. Wpisuję te 255.0.0.0 ale po wyjściu wpisaniu komendy... /etc... itp itd wpisuję ifconfig i trzask ! - suprise ! - netmask pozostaje niezmieniony...

Co jest przyczyną ?

Jaki jest lek ?

Jeżeli potrzeba większej ilości informacji to prosze napisać, a dodam.

Proszę pomóżcie, już któryś z kolei raz podchodzę do postawienia tego serwera i gdy teraz jestem dalej niż wcześniej mam taki oto problem jak wyżej napisałem.

Pozdrawiam.

xXxWafelxXx

Opublikowano

jestem troche zielony... gdzie sie to sprawdza ? prosze o dokładną ścieżkę do tego

@Refresh

Pogrzebałem i znalazłem... oto syserr

1004 00:02:17106 :: granny_shared_vbs:

1004 00:02:17106 :: 0: 40

1004 00:02:17106 :: 1: 20

1004 00:02:17106 :: 2: 20

1004 00:02:17106 :: 3: 40

1004 00:02:17107 :: 4: 0

1004 00:02:17107 :: 5: 20

1004 00:02:17108 :: 6: 0

1004 00:02:17108 :: 7: 0

1004 00:02:17108 :: 8: 0

To pomoże ktoś... ? wcześniej użytkownicy tego działu bardziej pomagali... to zaczyna sie staczać coraz bardziej

Opublikowano

Co do ifconfig to nie wiem co jest może jak konfigurujesz klikasz gdzieś źle, moze zapominasz o portach czasem się zdarza, może masz zły port logowania do mapy, postrawdzaj, i jeszcze raz skonfiguruj tą sieć na serwerze, co jeszcze mogę poradzić, napisz jakiego masz launchera, zakładam ze u siebie to masz na hamaku - wiec powinny działać wszystkie launchery.

Opublikowano

korzystam z clienta rykoxa i odpalam gre plikiem --->RyKoX-MT2<---. czyli tym który już tam jest. (konfiguruje tylko root)

portmap by backe57 jest zły czy dobry pod te pliki... ?

Co do konfiguracji chyba nie ma zarzutu skoro przy celowo wpisanych błędnych danych wyskakuje "Złe hasło" - dla mnie to jest znak, że w serwie jest wszystko dobrze... może mam jakiś lipny portmap i to dlatego... ale u mnie wszystko bez portmapa powinno śmigać ? (pytam, bo kiedyś tak było i portmap był potrzebny tylko do tego, żeby inni mogli wejść na serwer ale nie wiem jak jest na tych plikach 2k10)

tak to jest hamachi.

Opublikowano

No dokładnie masz 100% racji, portmap jest innym potrzebny, ale ja dla pewności go sobie też konfiguruje choć to nie powinno być problemem, klient jeśli chodzi o ciebie tez może być, ewentualnie spróbuj tego co ma 4,1mb.

Jeśli masz moda spróbuj w nim uruchomić w connectionhelper i wejść serverip i tam wpisać daje oraz sprawdzić połączenie, jeśli napisze online, to znaczy że możesz mieć gdzieś problem u siebie w root, tyle ze nie mogę wpaść na to co może być tym problemem :/. Aaa i sprawdź czy przez przypadek na serwerze nie jest tak, ze auth działa, a game ch1 nie, bo to mi tak pasuje co sytuacji.

Opublikowano

Largos jak mniemam jesteś już dość sporo czasu w temacie 2k10 i moja wiedza z Twoją nie może się równać jeżeli chodzi o to... Może dogadamy się na gadu ? nie chcę nabijać Sobie zbędnych postów i ukazywać publicznie moich braków w wiedzy.

A co do tematu, to mimo to że nikogo jeszcze na serwie ze znajomych nie mam to i tak odpalam portmap... Taki nawyk ;)

Nie mam moda i bo na tym cliencie z modem wywala LOG, co w sumie mnie cieszy, bo gracze na serwerze nie beda mogli używać tego moda i tylko ci z olejem w głowie dojdą do tego jak to zrobić... w co szczerze wątpię ;)

Wyślę ci numer na skrzynke, prosiłbym byś tam za chwile zajrzał ;)

@Refresh

Ale to nie zmienia postaci problemu, dalej oczekuję jakichś wskazówek ;) postaram się w miarę możliwości wynagrodzić pomoc ;)

Opublikowano

Sprawdz port logowania na serwerze i w cliencie ;)

w konsoli wpisz ps i sprawdz czy jest wszystko odpalone tzn. auth db i game (2x jeżeli odpalasz jedno ch lub 3 jezeli wlaczyles 2ch)

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

Drodzy Koledzy-userzy. problem został rozwiązany i poszedłem zupełnie inną drogą.

Oczywiście gdyby nie pomoc Largosa, to pewnie już bym zrezygnował z dalszych prób postawienia serwera, jestem mu niezmiernie wdzieczny i naprawdę go respektuje. ;) nalezy się szacunek ma chłopak głowę na karku ;) pozdro

Problem uznaje za wyjaśniony.

Proszę o zamknięcie tematu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...