Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[P] Karta Motorowerowa

JodaMinecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Z racji tego, że olałem karte kiedy mogłem ją zdawać to muszę ją zrobić teraz :P (Zmiana przepisów od 2013 za karte trzeba będzie zabulić) A po co płacić za coś co można mieć za darmo ? :P

Mam do was prosbe :0 Zdaje 21 pazdziernika mam tylko 1 podejście :) Więc prosba do tych którzy ostatnio zdawali. Co jest na egzaminie ? Czego muszę si wykuć ? Co jest na teori/praktyce ?

Za każdą rozbudowaną odpowiedz daje +

A no i prosze o linki do przykładowych testów.

Pozdrawiam

Opublikowano

U mnie w szkole zdaje się kartę motorowerową i rowerową u gościa od techniki.Wystarczy odpowiedzieć na pytania (co to za znak,kto ma w tej sytuacji pierwszeństwo) i zrobić skuterem kółko wokół szkoły ;]

1377199031-U370188.png

By Valky

Jeśli już wypowiedziałem się w temacie,a ty chcesz mnie o coś zapytać to CYTUJ MOJE POSTY.

Opublikowano

u nas test to wszyscy robili wspolnie i to jeszcze z komputerem a pozniej tylko osemka koles kazal wlaczyc dlugie postojowki itp

zakaz handlu

Opublikowano

Nie wiem jak ty zdajesz bo ja zdawałem 6Lat temu egzamin w szkole jak miałem przynajmniej 23/25 Punktów to na drugi dzień była jazda .

Dwa lata temu robił na 125 i parę miesięcy później na samochód potrzebujesz w tej sprawie pomocy pisz.

P.s:Nie napisałeś gdzie zdajesz kartę w sql,Prawo .??

Opublikowano

Ja jak zdawałem to tylko test 20 pytań na temat "co to za znak" "kto 1-szy przejedzie" itp. a jazdy nie musialem robic bo mnie w tym dniu nie bylo bo "chory" bylem...ale z tego co wiem to kolko wokol placu i osemka byla...

Opublikowano

Ja zdawałem na Policji. To było kilka lat temu (dokładnie 4), nie wiem czy teraz można dalej na Policji.

Na poczatku miałem pytanie, co to jest motorower, kto może na nim jeździć itp.

Poźńiej gość mi pokazał znaki, trzeba było odpowiedzieć (ustąp pierwszeństa, nakaz jazdy w lewo itp.) - poucz się znaków...

Na końcu na nastepnej planszy pokazał mi skrzyżowania, musiałem powiedziec który pojazd przejedzie 1, 2, 3 itp. i dlaczego tak.

Praktyk na policji nie miałem ponieważ ten komisariat nie ma tego i owego sprzetu. To juz decyzja rodziców czy moglem jeździć itp.

Ogolnie na policji było łatwiej, mniej sie pierdolenia itp. Na policji wszystko załatwiłem w 3 dni, a kumple w szkole latali za tym 2 miesiace jak nie lepiej...

Opublikowano

U mnie najpierw teoria (4x25 pytań, trzeba było mieć conajmniej 22/25 z każdego - pytania w większości kto ma pierwszeństwo, w jakiej kolejności przejadą itd)

Później gdy miała być jazda byłem chory niestety przegapiłem, ale z tego co słyszałem pojechali gdzieś i robili ósemke.

Opublikowano

Ta

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Takie pytanie ode mnie mój młodszy brat chce zdać kartę motorowerową i takie pytanie ktoś tu z was up@ zdawał na Policji ile trzeba mieć teraz lat i czy się za to płaci u nich.?:]

Opublikowano

Ta

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Takie pytanie ode mnie mój młodszy brat chce zdać kartę motorowerową i takie pytanie ktoś tu z was up@ zdawał na Policji ile trzeba mieć teraz lat i czy się za to płaci u nich.?:]

Na Policji za darmo, nic nie płaciłem, ale warto sie zapytac.

Trzeba mieć min. 13lat.

Opublikowano

A kurwa panowie wam powiem :P Teraz od stycznia wchodza nowe przepisy :) U mnie w mieście oczywiście tylko drektorzy gimnazjum mogą robić karty ... Jedny plus jest taki, że moi starzy mają wtyki w gimnazjum i mnie wkręcili :)

Ale mam tylko 1 podejście więc muszę wykuć wszystko na pamięć :)

A co do tych znaków polega to na tym że jest obrazek i ja mam napisać co to za znak ? Czy jest np. E-11 i ja mam napisać co to za znak ?

Teraz jeszcze ma ktoś może jakąś stronke z aktualnymi znakami ?

Oczywiście wszystki sesnowne odp Like.

Jeśli ktoś nadal ma jakieś rady to prosze o pomoc.

Opublikowano

Jest narysowany znak (obrazek) i na dolę 3-4 odpowiedzi i zaznaczasz a,b,c ew d co oznacza

Uważaj tylko bo czasami są po 2,3 a nawet 4 odpowiedzi poprawne :D

Ogólnie to

-znaki

-podstawowe wyposażenie motoroweru

-Skrzyżowania

-Pierwsza pomoc

1338110519-U641844.png

By Nemesix

Opublikowano

Przedwczoraj zdawałem na kartę

Pytania miałem na kompuetrze, wyposażenie skutera, pierwsza pomoc, znaki i skrzyżowania.

Jazda to ósemka na boisko betonowym i wyjazd na miasteczko ;D

skpUo.png

Opublikowano

Ja 2 lata temu miałem na teoretycznym pierwsza pomoc, znaki, pierwszeństwa przejazdu itp.

A na praktyce tak jakby mini-miasteczko ze światłami pasami i takie tam

Opublikowano

Ja mialem 20 pytan, moza bylo popelnic max 5 bledow. Opieraly sie one na znakach i skrzyzowaniach. Po teorii policjanci powiedzieli kto zdal a kto nie (ja zdalem). Potem poszlismy za szkole, stal tam juz skuter. Musielismy zrobic kolko, slalom i osemke. Nie moza bylo sie w czasie jazdy podepszec nogami (grozilo to niezdaniem). Po kilku dniach odebralem z kolega karte.

beznazwygr.png

Opublikowano

U nas w szkole to jest tak, że zdaje się u nauczyciela/nauczycielki , w naszym przypadku nauczycielki u której na samym początku jest test typu . znaki itp.

A jak już przyjdzie czas na wycenienie , czy jesteś godny karty rowerowej dają ci jakiś "rower" w naszym przypadku "składaka" xD .

I tam stawiają pionki koło siebie i patrzą czy dałbyś rade przejechać je . jak jedziesz , skręcasz pokazujesz lewą ręką a potem zmieniasz na prawą i tam właśnie są takie typu ćwiczenia .

gangnamstylen.jpg

Opublikowano

U nas w szkole to jest tak, że zdaje się u nauczyciela/nauczycielki , w naszym przypadku nauczycielki u której na samym początku jest test typu . znaki itp.

A jak już przyjdzie czas na wycenienie , czy jesteś godny karty rowerowej dają ci jakiś "rower" w naszym przypadku "składaka" xD .

I tam stawiają pionki koło siebie i patrzą czy dałbyś rade przejechać je . jak jedziesz , skręcasz pokazujesz lewą ręką a potem zmieniasz na prawą i tam właśnie są takie typu ćwiczenia .

Chodzi o motorowerową.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...